Waarom Je Vandaag Nog Ginseng Moet Gaan Gebruiken

Ginseng vormt al eeuwenlang één van de pijlers van de Chinese geneeskunst en het is mogelijk de beroemdste specerij ter wereld. Ontdek in dit artikel wat ginseng voor jou kan betekenen!

De rijke geschiedenis van ginseng

De botanische naam voor ginseng is Panax, wat “allesgenezend” in het Grieks betekent. Al ruim 5000 jaar wordt ginseng gebruikt bij de behandeling van allerlei kwalen en aandoeningen, en daarnaast wordt het traditioneel gebruikt als herstellend middel om de energie en het uithoudingsvermogen te verhogen en het algehele welzijn te verbeteren.

Westerse wetenschappers hebben de heilzame werking van ginseng al lang geleden bevestigd, en hebben recentelijk tevens ontdekt dat ginseng een effectief hulpmiddel kan zijn bij het afvallen en het onder controle houden van diabetes.

Ginseng werd ooit ontdekt in Mantsjoerije, een gebied in het Noordoosten van China. In het oude China werd ginseng ‘Ren Shen’ genoemd, wat ‘menswortel’ betekent en verwijst naar de vorm van de wortel die veel weg heeft van de welvingen van het menselijk lichaam.

De Chinezen meenden dat deze mensachtige vorm van de wortel een aanwijzing was dat de wortel voor menselijke consumptie bestemd was en zij geloofden dat je, als je regelmatig gingseng at, lang en gelukkig zou leven.

De term ginseng verwijst naar twee soorten ginseng, te weten Panax Ginseng (ook wel Chinese/Koreaanse ginseng genoemd) en Panax Quinquefolius (meestal Amerikaanse ginseng genoemd), en behoren beiden tot de familie van Araliaceae.

Ginseng biedt tal van gezondheidsvoordelen, zoals:

1. Hulp bij type 2 diabetes:

Onderzoeken over Amerikaanse Ginseng hebben aangetoond dat de inname van ginseng de controle over het bloedsuiker niveau kan verbeteren, door voor het ontbijt en na het eten een suiker verlagend effect te creëren in de bloedsuiker niveaus.

Het effect was zelfs in de gemiddelde bloedsuiker niveaus over een periode van drie maanden opgemerkt.

2. Bij gewichtscontrole:

Men gelooft dat een extract van de ginseng bes effectief is tegen obesitas en helpt bij gewichtscontrole. Ginseng thee werkt als een natuurlijke eetlustremmer.

3. Stimuleert Lichamelijk en geestelijke gezondheid:

Ginseng wordt gezien als een goed versterkend middel waarvan het uithoudingsvermogen profiteert en dat helpt de energie niveaus te verhogen. Het helpt atleten effectiever zuurstof te gebruiken en men gaat er vanuit dat ginseng het metabolisme reguleert, wat de energieniveaus kan verhogen.

Consumptie van ginseng kan atleten ook helpen hun hersteltijd en stress te verlagen. Bovendien kan ginseng thee als een stimulans voor de hersencellen werken en helpen de concentratie en het denkvermogen te verbeteren .

4. Mannelijke seksuele functie:

Het consumeren van ginseng thee kan mannen helpen bij de symptomen van seks gerelateerde condities, zoals erectiestoornissen. Koreaanse Rode Ginseng wordt al lange tijd gebruikt om de mannelijke seksuele functie te stimuleren.

Echter, zorg er voor dit met je dokter te bespreken voordat je het gaat gebruiken; ginseng kan inwerken op andere medicijnen of allergische reacties veroorzaken. Ginseng werkt als een krachtige afrodisiacum en men gelooft dat het die mannen helpt met erectiestoornissen.

5. Menstruatie problemen:

Jonge vrouwen die lijden aan menstruatiekrampen en neerslachtigheid worden geadviseerd om Amerikaanse Ginseng thee te gebruiken. Men gelooft ook dat het pijn in de maag, geassocieerd met de menstruatie, verminderd.

Hoe je aan ginseng kunt komen en hoe je het kunt gebruiken

Gecultiveerde ginseng is verkrijgbaar als rode of witte ginseng, en wordt zowel vers als gedroogd gebruikt. Ginseng wordt vooral als poeder verkocht waar je thee van kan maken, maar het is ook als supplement te krijgen (het zit in Organico Greens!).

Daarnaast wordt ginseng verkocht als siroop en wordt het verwerkt in sterke drank. Ginsengproducten zijn onder andere te koop in natuurvoedingswinkels, Chinese toko’s en in online winkels.

Ginseng heeft weinig bijwerkingen, maar overleg eerst met je dokter als je medicijnen slikt of last hebt van bloedziekten, bloedstolsels, een hoge bloeddruk, diabetes of hart- en vaatziekten.

Lekker in je verse sap

Ginseng kun je met recht een wondermiddel uit de natuur noemen met heel veel gezondheidsvoordelen. Je kan ginseng op allerlei manieren gebruiken in de keuken en natuurlijk ook in je verse sap.

Helaas is het voor de meeste mensen niet haalbaar om dagelijks verse ginseng te eten. Je hebt er gewoon de tijd niet voor of het is bij jou in de buurt nergens verkrijgbaar.

Kun je wel een beetje hulp gebruiken? Organico greens is een zeer gezond voedingssupplement dat tevens ginseng bevat.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, chorella, citroen, munt, groene thee, ginseng etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel