Zo Beschermt De Natuur Jou Tegen Toxische Stoffen

Dagelijks worden we blootgesteld aan allerlei stoffen die schadelijk zijn voor je lichaam en je gezondheid kunnen ondermijnen. Je lichaam beschikt over een natuurlijk systeem om al die schadelijke stoffen uit het lichaam te verdrijven, maar vandaag de dag worden we aan zoveel giftige stoffen blootgesteld dat je lichaam het gewoon niet meer aan kan. Hierdoor blijven al die schadelijke stoffen in je lichaam zitten en maken je ziek.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de ophoping van gifstoffen in je lichaam op een natuurlijke manier te voorkomen, en er is een speciaal krachtig superfood dat jou daar elke dag bij kan helpen.

Hoe komen al die toxische stoffen in je lichaam?

Elke dag komen we in aanraking met heel veel verschillende soorten toxische stoffen die schade toebrengen aan je lichaam, je immuunsysteem verzwakken en je ziek maken. Iedereen weet wel dat sigarettenrook en uitlaatgassen slecht voor je zijn, maar veel vaker nog merken of weten we niet eens dat je blootgesteld wordt aan giftige stoffen. Deze zitten namelijk bijvoorbeeld ook in:

  • Voeding
  • Drinkwater
  • Cosmetica
  • Medicijnen en vaccinaties
  • Schoonmaakmiddelen
  • Aluminium keukengerei
  • Plastic producten
  • Luchtvervuiling
  • Sieraden
  • Amalgaamvullingen

Je krijgt dus ongemerkt elke dag giftige stoffen binnen via je longen, mond en huid.

Wat zijn de gevolgen van de ophoping van toxische stoffen?

Zodra giftige stoffen je lichaam binnendringen en als zodanig door je lichaam worden herkend zal het lichaam er van alles aan doen om er weer zo snel mogelijk vanaf te komen. Je lichaam beschikt namelijk over verschillende ingenieuze methodes om toxische stoffen te verwijderen, afhankelijk van om wat voor stof het gaat: sommige stoffen worden afgebroken door de lever of de nieren, andere stoffen verlaten ons lichaam via de darmen en weer andere stoffen worden afgevoerd via de huid door middel van transpiratie.

Deze natuurlijke manier van reiniging door het lichaam werkt perfect zolang als het niet teveel giftige stoffen hoeft te verwerken.

Maar daar gaat het tegenwoordig vaak mis, want je lichaam kan de hoeveelheid giftige stoffen gewoon niet meer aan. Het lichaam heeft ook daar wat op gevonden – het gaat giftige stoffen opslaan in de vetcellen van het lichaam. De stoffen worden als het ware ‘veilig opgeborgen’ zodat ze geen schade meer kunnen aanrichten aan het lichaam.

De gifstoffen worden in de vetcellen bewaard totdat ze alsnog kunnen worden afgebroken door het lichaam, maar omdat vetcellen bij veel mensen niet of nauwelijks worden afgebroken kunnen de gifstoffen jarenlang in het lichaam blijven zitten. Deze voortdurende ophoping van gifstoffen die ongemerkt plaatsvindt kan op den duur een soort tijdbom worden en allerlei chronische en degeneratieve aandoeningen veroorzaken, zoals:

  • Vermoeidheid
  • Spijsverteringsproblemen
  • Vertraagde vetverbranding
  • Pijnlijke gewrichten
  • Depressies
  • Verhoogde bloedsuikerspiegel
  • Specifieke problemen bij vrouwen, zoals menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, miskramen, pre-eclampsie, hoge bloeddruk tijdens zwangerschap en vroeggeboorte

Hoe kun je jezelf het beste beschermen tegen toxische stoffen?

Helaas is blootstelling aan giftige stoffen niet te voorkomen, tenzij je op een onbewoond eilandje in de stille oceaan gaat wonen, want toxische stoffen kom je overal tegen: in de lucht, in de grond en in onze voedselketen.

Je kunt toxische stoffen wel zoveel mogelijk vermijden, door bijvoorbeeld alleen biologische voeding te eten, te stoppen met roken, terughoudend te zijn met cosmetica en medicijngebruik en aluminium en plastic producten zoveel mogelijk te vermijden.

Maar ook als je heel bewust bent van de toxische stoffen in je omgeving ontkom je er niet aan dat je er regelmatig aan wordt blootgesteld.

Om jezelf beter te beschermen tegen schadelijke stoffen kun je je lichaam helpen bij de natuurlijke reiniging door meer voeding te eten die specifieke reinigende eigenschappen heeft, zoals:

Chlorella: dit zeewier is zeer rijk aan chlorofyl, dat de darmen en lever reinigt en het bloed basisch maakt. Daarnaast kan chlorella pijn verlichtend werken en het immuunsysteem versterken (Mason, 2001[2]).

Matcha: dit theepoeder ondersteunt de functie van de lever, het belangrijkste reinigingsorgaan in ons lichaam. Bovendien staat groene thee erom bekend dat daarmee het risico op bepaalde vormen van kanker kan worden verlaagd.

Vezelrijke voeding: bevordert een gezonde stoelgang, die essentieel is voor een dagelijkse natuurlijke ontgifting. De beste bron van vezels zijn verse biologische groenten. Volkoren graanproducten zijn niet aan te bevelen omdat de hierin aanwezige koolhydraten zorgen voor sterke wisselingen in de bloedsuikerspiegel en kunnen leiden tot gewichtstoename.

Wat zijn de voordelen van een gezonde natuurlijke doorlopende reiniging?

Als je lichaam optimaal in staat is zichzelf dagelijks te reinigen zul je al gauw merken dat je veel meer energie krijgt.

Maar dat is nog maar het begin, want je huid gaat er ook gezonder uitzien, je ogen worden scherper, je kunt beter slapen en de krampen en pijnen die je had zullen verdwijnen. Daarnaast bescherm je jezelf op die manier tegen chronische gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan als gevolg van al die schadelijke stoffen waaraan je dagelijks wordt blootgesteld.

Welke superfoods ondersteunen een doorlopende reiniging effectief ?

Je kunt je dagelijkse natuurlijke reiniging van je lichaam maximaal ondersteunen als je superfoods eet. De superfoods die hier het meest geschikt voor zijn bevatten niet alleen reinigende eigenschappen zoals vezels, maar voorzien je lichaam tevens van vitamines en mineralen die het nodig heeft om je immuunsysteem te versterken.

Ook spelen vitamines en mineralen een belangrijke rol bij enzymatische reacties en zijn noodzakelijk voor de energielevering die nodig is bij ontgifting.

Een voorbeeld van een superfood dat de natuurlijke reiniging effectief ondersteunt en dagelijks gebruikt kan worden is ORGANICO Green Juice.

Alle ingrediënten in ORGANICO Green Juice dragen bij tot een goede gezondheid in je lichaam. Zo ondersteunen tarwegras, spirulina, chlorella een gezonde leverfunctie en de natuurlijke reiniging in het lichaam, bevorderen de probiotica een gezonde darmflora, bevordert munt een gezonde spijsvertering, ondersteunt ginseng wortel de bloedcirculatie en ondersteunt een gezonde schildklierfunctie.

Organico Green Juice is overigens niet alleen een compleet voedingsmiddel dat je gehele dagelijkse groente behoefte in één drankje bevat, misschien nog wel belangrijker is dat het enorm lekker is!

Het heeft een fruit- en groentenachtige smaak die doet denken aan limonade, al kun je het verder niet met gewone limonade vergelijken omdat Organico Green Juice zo rijk aan gezonde voedingsstoffen is! ORGANICO Green Juice is bovendien 100% natuurlijk, het bevat dus geen kunstmatige toevoegingen, vulmiddelen en restjes van schadelijke stoffen zoals pesticiden.

Vooral voor wie weinig tijd heeft is ORGANICO Green Juice ideaal, het gezonde drankje is namelijk heel eenvoudig te bereiden: je hoeft alleen maar wat fris gekoeld water toe te voegen en je Green Juice is klaar om opgedronken te worden. Echter, je kunt Organico Green Juice ook als ingrediënt in allerlei heerlijke drankjes gebruiken.

Bijgaand twee recepten waarbij ORGANICO Green Juice is gebruikt.

Super reinigende smoothie

Ingrediënten:

1 flinke hand spinazie
½ komkommer
1 mango
½ citroen (uitgeperst)
1 theelepel ORGANICO Green Juice
1 plukje peterselie
1 plukje koriander

Bereiding:

  • Was de komkommer, spinazie, peterselie en koriander.
  • Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit.
  • Doe alle ingrediënten samen met de citroensap in een blender en meng het geheel tot een egale smoothie.
  • Voeg eventueel wat extra (bron)water toe om de gewenste dikte te krijgen.
  • Voeg als laatste de Organico Green Juice toe en zet de blender nog heel even aan zodat alles goed gemengd is.
  • Giet de smoothie in een glas en garneer het eventueel met een plukje koriander.

Detox guacamole

Ingrediënten:

1 avocado
1 tomaat
1 teentje knoflook
1 kleine ui, gesnipperd
½ citroen of 1 limoen (geperst)
1 vers chilipepertje (optioneel)
1 pluk koriander
1 theelepel ORGANICO Green Juice
versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  • Snipper de ui en knoflook fijn
  • hak de koriander
  • snijd de tomaat in blokjes
  • snijd als je de guacamole pittig wil maken een chilipepertje fijn.
  • Schil daarna de avocado en haal de pit eruit.
  • Doe het vruchtvlees in een kommetje en prak het met een vork tot moes.
  • Meng nu het citroen/limoensap en de ORGANICO Green Juice erdoor
  • Roer daarna de gesnipperde ui, knoflook, tomaat, koriander en het chilipepertje er doorheen.
  • Breng de guacamole op smaak met wat verse peper en garneer het met een plukje verse koriander.

Een lekkere, gezonde en reinigende dipsaus die perfect smaakt in combinatie met bijvoorbeeld rauwe worteltjes, bleekselderij en komkommer!

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel