Curcumine: Een Van ’s Werelds Krachtigste Ontstekingsremmers

Dat curcumine talloze gezondheidsvoordelen heeft, wisten we al. Maar dat curcumine een natuurlijke, krachtige ontstekingsremmer is, wisten we nog niet zeker. Tot nu. Onderzoek heeft aangetoond dat curcumine een van de krachtigste natuurlijke ontstekingsremmer ter wereld is.

Laten we eerst eens gaan kijken naar wat een ontsteking eigenlijk is, en wat het verschil is tussen een acute en een chronische ontsteking.

Wat is een ontsteking?

Een ontsteking is een afweerreactie van het lichaam tegen schadelijke aanvallen.

Deze aanvallen van buitenaf kunnen zowel verwondingen, trauma’s als infecties zijn. Ze kunnen ook afkomstig zijn van binnenuit, zoals bij auto-immune pathologieën.

Ontstekingsreacties bestaan uitsluitend om het lichaam te verdedigen.

Acute ontstekingen

Acute ontstekingen, meestal zichtbaar, kunnen zich manifesteren als:

 • roodheid (erythema)
 • een zwelling (oedeem)
 • een brandend gevoel
 • pijn die lijkt te pulseren
 • een functionele storing in het aangetaste orgaan, bijvoorbeeld het moeilijk kunnen bewegen van een gewricht.

Chronische ontstekingen

Een ontsteking kan chronisch zijn – van enkele maanden tot zelfs jarenlang. Hij is in dat geval meer verborgen, minder zichtbaar en kan zich verspreiden over het hele lichaam.

Chronische ontsteking wordt dan ook erkend als een reactie op de vele veranderingen in de omgeving en moderne leefwijze zoals fysieke inactiviteit, vervuiling, slechte voeding, roken, stress, etc.

Hoe kan je een chronische ontsteking herkennen?

Bepaalde symptomen kunnen duiden op de aanwezigheid van een chronische ontsteking:

 • overgewicht
 • voortdurende vermoeidheid
 • verspreide pijn of pijn in de gewrichten, spieren of pezen
 • spijsverteringsproblemen
 • blijvende roodheid

Wat zijn de gevolgen van een chronische ontsteking?

Chronische ontsteking wordt erkend als een belangrijke factor in de ontwikkeling van type II diabetes, hart- en vaatziekten, immuunziekten, gewrichtsontsteking en zelfs stemmings- en gedragstoornissen.

Wat maakt een natuurlijke ontstekingsremmer als curcumine zo effectief?

Ontstekingsremmende middelen kunnen ontstekingsreacties op cellulair niveau verminderen of zelfs elimineren.

Om doeltreffend te zijn, moet een natuurlijke ontstekingsremmer in staat zijn de mediatoren van de verdedigingsprocessen, zoals pro-inflammatoire cytokinen (TNF, IL-1 en IL-6) en prostaglandinen, te remmen (PGE -2).

Talrijke klinische studies hebben aangetoond dat curcumine de werking van NF-kB, dat een centrale rol speelt bij het ontstekingsproces op celniveau, remt.

Onderzoekers van de Universiteit van Rhode Island (VS) hebben onlangs de in vitro (op celniveau) ontstekingsremmende eigenschappen van het curcumine bevestigd.

Zij hebben aangetoond dat de behandeling van cellen met curcumine het ontstaan van ontstekingsmediatoren zoals stikstofmonoxide (NO), prostaglandines E2 (PGE2) en interleukine-6 eiwitten (IL 6) sterk vermindert. De vermindering van deze mediatoren wordt toegeschreven aan de remmende werking van het pro-inflammatoire eiwit NF-kB.

Wat is het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie Concentraat?  

Het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is een natuurlijke mix die uit de kurkuma-longa wordt geïsoleerd. Door het natuurlijke oogstproces en de extractie volgens ayurvedische wijze worden de 3 curcuminoïden in hun juiste verhouding bewaart en het zijn deze drie curcuminoïden (C3) die zorgen voor de helende geneeskrachttige werking:

 1. zuivere curcumine-longa
 2. bisdemethoxy curcumine
 3. demethoxy curcumine

In kwalitatieve kurkuma zit ongeveer 3 a 4 % van deze curcumine-stof . Het is dus deze curcumine die de geneeskrachtige werking aan kurkuma geeft. Bij het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is deze curcumine eruit geëxtraheerd.

In één capsule Organico Turbo Kurkuma (C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat) zit dus evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma. En daarom is het dus zulk een krachtig en helend concentraat, net zoals met de chocolade, heb je hier dus de pure cacao.

En om er voor te zorgen dat het zo goed mogelijk in je bloedbaan wordt omgenomen, is het aangelengd met Bioperine™, een zwarte peper, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat dit voor een 3000% betere opname in het bloed zorgt.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met heel veel gezondheidsvoordelen. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens een TURBO Kurkuma™.

TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo geelwortel.

TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt bij de ondersteuning van je gewrichten, gaat ontstekingen en zwellingen tegen, houdt je bloedsuikerspiegels (diabetes 2) gezond, helpt voor gezonde cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een pijnloos, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma krachtiger is dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidsvoordelen aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…
Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel