De Werking Van Curcumine C3 En Kurkuma

Curcumine C3 is een gedestilleerd product, gemaakt van kurkuma. Het is een goed werkend en sterk éénpuntig gericht natuurlijk middel met een hoge bio activiteit. Het wordt vaak verward met kurkuma. Echter curcumine en kurkuma zijn verschillende dingen. Curcumine is sterk.

Hier vindt je een (uit het Engels vertaald) artikel van een ernstig zieke mevrouw. Haar herstel is bijzonder.

Hoe kurkuma kruiden een doodzieke vrouw met kanker hielpen

Dieneke Ferguson (67 jaar) werd in 2007 gediagnosticeerd met het bloedkanker myeloma en onderging drie ronden chemotherapie en vier stamceltransplantaties.

Ze probeerde Curcumine C3, een bestanddeel van kurkuma, en vijf jaar later is haar aantal kankercellen verwaarloosbaar.

Na vijf jaar met kanker en de verwoestende bijwerkingen van herhaalde, mislukte behandelingen, dacht Dieneke Ferguson dat ze uiteindelijk de strijd verloren had. Ze had een serieuze terugval en er leek weinig hoop op herstel.

‘Ik ben op allerlei giftige geneesmiddelen gezet en de bijwerkingen waren verschrikkelijk,’ zegt ze. ‘Op een gegeven moment verloor ik drie dagen mijn geheugen en in 2008 zakten twee van de wervels in mijn rug door, zodat ik niet meer kon lopen. Ze injecteerden een soort beton in mijn rug om het stabiel te houden.’

Toen begon Dieneke een nieuwe behandeling – niet een hightech, duur medicijn, maar een remedie op basis van wat veel van ons in onze keukenkast hebben staan. Waar alle andere medicatie niet had kunnen doen, lukte nu wel. Vijf jaar later zijn Dieneke’s kankercellen verwaarloosbaar.

De behandeling

De behandeling was Curcumine C3 , dat een essentieel onderdeel is van de specerij kurkuma. Dieneke’s herstel was zo buitengewoon dat ook de “British Medical Journal” hierover publiceerde. Een eenmalig rapport over hoe een natuurlijk ingrediënt op een of andere manier kanker in de gaten houdt.

Dieneke kwam in aanraking met Curcumine C3 via internet.

‘Als je haar gegevens bekijkt, is er geen andere uitleg voor haar herstel, anders dan een reactie op deze curcumine,’ zegt Jamie Cavenagh, hoogleraar bloedziekten in het Londense Barts Hospital en mede-auteur van het rapport.

Dieneke neemt nog steeds dagelijks 8g curcumine C3 in capsule vorm – het equivalent van ongeveer twee theelepels pure poedervormig kurkuma/curcumine.

‘Ik zei tegen mijn oncoloog dat ik het had genomen en hij was erg geïnteresseerd, vooral als het zo’n verschil lijkt te maken’, zegt Dieneke.

Elk jaar worden ongeveer 5.500 mensen in het Verenigd Koninkrijk gediagnosticeerd met myeloom. Het komt voor wanneer de witte bloedcellen die in het beenmerg worden geproduceerd, onbeheersbaar vermenigvuldigen en stoppen met het produceren van de normale antilichamen die nodig zijn om infecties te bestrijden. Het proces veroorzaakt botschade, intense pijn, vermoeidheid en zenuwschade.

Het kan door medicijnen onder controle worden gehouden, maar is de ziekte is ongeneeslijk. De meeste mensen die het krijgen, leven niet langer dan vijf jaar na de initiële diagnose.

Dieneke is ervan overtuigd dat curcumine C3 sommige van hen kan helpen. ‘Het probleem is dat reguliere medici het niet aanbevelen,’ zegt ze.

Want hoewel het veel gebruikt wordt in Oosterse geneeskunde, en het is onderzocht op ontstekingsremmende en antiseptische effecten, kan curcumine pas op grote schaal worden voorgeschreven als het op grote schaal is getest.

Deze onderzoeken kosten miljoenen, en de investering kan nooit terugverdiend worden, aangezien er geen geld kan worden verdiend aan de verkoop van een natuurlijke middel dat niet gepatenteerd kan worden.

Curcumine C3 is gekoppeld aan een groot aantal voordelen voor onze gezondheid, waaronder hart- en vaatziekten, infectie, depressie en dementie.

Lees hier het originele Engelstalige artikel over Dieneke’s ervaring.

De voordelen van kurkuma en curcumine

1. Helpt voedsel beter te verteren

Het lijkt erop dat de werkzame stof in kurkuma, curcumine, de galblaas stimuleert, waardoor voedsel beter wordt verteerd. Curcumine speelt een gunstige rol bij het voorkomen en genezen van maagzweren en een slecht functionerende lever.

In Duitsland is kurkuma erkend als plantaardig middel bij verteringsproblemen. Kurkuma heeft namelijk een gunstige werking op de vertering van voedsel. Zonder verteringsproblemen blijf je beter in balans en kan je sneller afvallen.

2. Werkt als ontstekingsremmer

Ons lichaam moet zich iedere dag verdedigen tegen indringers en mogelijke infecties. Wanneer het lichaam zich niet goed kan verdedigen, ontstaan er lichte ontstekingsreacties. Hier merk je meestal niks van, totdat het chronisch wordt. In dat geval voelen we ons constant moe en ziek.

Wetenschappers nemen tegenwoordig aan dat een chronische ontsteking op celniveau een belangrijke rol speelt in het ontstaan van hartziektes, kanker, alzheimer en MS. Uit onderzoek blijkt dat de werkzame stof curcumine een sterke ontstekingsremmende werking heeft. Het werkt in sommige gevallen zelfs beter dan een reguliere, farmaceutische ontstekingsremmer.

3. Verbetert de gezondheid van hart en bloedvaten

Hart- en vaatziekten zijn de grootste doodsoorzaak ter wereld. Het is bekend dat de juiste voeding veel kan bijdragen aan het voorkomen van hart- en vaatziekten. Uit onderzoeken op proefdieren werd geconcludeerd dat geelwortel het samenklonteren van bloedplaatjes helpt voorkomen. Het gaat ook het opstapelen van plaque in de aderen tegen. Het toedienen van de werkzame stof curcumine verlaagt het risico op een hartaanval na een bypassoperatie.

4. Houdt je mentaal in vorm

Kurkuma is goed voor de hersenen. Koenjit zorgt ervoor dat je geheugen verbetert en aangeleerde vaardigheden op peil blijven. Het regelmatig eten van kurkuma zou daardoor ook alzheimer en parkinson kunnen voorkomen.

Het is nog te vroeg om hier harde uitspraken over te doen. Maar wat let je om regelmatig kurkuma aan je gerechten toe te voegen? Baat het niet, dan schaadt het niet.

5. Werkt als hulpmiddel voor diabetici

Diabetes type 2 is wereldwijd bezig aan een verontrustende opmars. Diabetes type 2 wordt vooral veroorzaakt door overgewicht en een tekort aan beweging. Er is onderzoek gedaan op proefdieren naar het effect van curcumine op de vetstofwisseling en de glucosewaarden. Uit het onderzoek blijkt dat curcumine een gunstige rol speelt in de vetstofwisseling en het reguleren van de glucose in het lichaam.

6. Beschermt en stimuleert je afweersysteem

Curcumine is een zeer krachtige antioxidant die je helpt om de vrije radicalen in je lichaam te neutraliseren. Het versterkt ook je afweersysteem, waardoor de vrije radicalen sneller worden afgevoerd. Dat is twee vliegen in één klap. Daarnaast helpt curcumine om ontstekingen tegen te gaan en tumoren te voorkomen.

7. Geelwortel in de strijd tegen kanker

Er zijn sterke aanwijzingen dat de stof curcumine, te vinden in geelwortel, een remmende werking heeft op de ontwikkeling van kankercellen. Het Nationaal Fonds tegen Kanker subsidieert twee lopende onderzoeken met kurkuma in het AMC. Kurkuma zou een rol kunnen spelen bij het elimineren van kankercellen, zodat deze niet uitgroeien tot een tumor.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kun je met recht een wondermiddel uit de natuur noemen met heel veel gezondheidsvoordelen. Als je het opneemt in je voedingspatroon zet je een mooie stap naar een gezonder leven!

Helaas is het voor de meeste mensen niet haalbaar om dagelijks verse kurkuma te eten. Veel mensen vinden de smaak te straf, het losse poeder ‘schildert’ je keuken geel, je hebt er gewoon de tijd niet voor of het is bij jou in de buurt nergens verkrijgbaar. Nochtans is het één van de gezondste en meest helende kruiden die er bestaan. En de echte werkzame voedingsstoffen zitten dus in de curcumine.

Kun je wel een beetje hulp gebruiken? TURBO Kurkuma™ is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens een TURBO Kurkuma™.

TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma. 1 potje Turbo kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo geelwortel.

TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt bij de ondersteuning van je gewrichten, gaat ontstekingen en zwellingen tegen, houdt je bloedsuikerspiegels (diabetes 2) gezond, helpt voor gezonde cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een pijnloos, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma krachtiger is dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidsvoordelen aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…
Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel