Kurkuma En Curcumine: Hoe Werken Ze?

Kurkuma en curcumine. Het zijn krachtige specerijen, die steeds meer belangstelling krijgen vanuit de medische hoek. Kurkuma  remt de groei van tumoren en het reinigt het lichaam tot in de diepste lagen. 

Kurkuma en curcumine hebben het mooie vermogen om ontstekingen uit het lichaam te kunnen verwijderen. En om het lichaam, in alle facetten, diep te reinigen. Van het hersenweefsel tot in de gewrichten. In de ayurveda en andere natuurlijke medische wetenschappen, is dit reeds duizenden jaren bekend. 

Kurkuma en curcumine kunnen jarenlang opgeslagen afvalstoffen weer uit ons lichaamsweefsel verwijderen. De werkzame stof, die dit bewerkstelligt, heet curcumine. Dit is een onderdeel van de kurkuma wortel. In dit artikel ga ik dieper in op wat kurkuma en curcumine zijn.

Hoe werken kurkuma en curcumine?

Het idee kwam omdat er een artikel was verschenen in een tijdschrift waar bij gedetailleerd werd aangetoond dat vele vormen van ziekte, die ontstaan door onverwerkte afvalstoffen in het lichaam, in landen als India etc beduidend minder voorkwamen. “AMA” zijn onverwerkte afvalstoffen, dit is de naam van lichamelijke afvalstoffen in de ayurvedische leer.

Ook het aantal kankerpatiënten, in India, is daar bijvoorbeeld het laagst van de hele wereld. Terwijl het daar toch niet echt gezond woont. Curcumine remt de groei van de allereerste verkeerde celdeling van tumoren. Het reinigt het lichaam tot in de diepste lagen. Nou moeten we er wel bij vermelden dat daar aanzienlijk minder fast-food gegeten werd.

De informatie dat bij de supermarkten alle kurkuma automatisch de goede soort is, dat klopt niet helemaal. Soms is de kurkuma uit zo’n potje gemengd met vele andere specerijen. En het werkzame bestanddeel van de kurkuma is de curcumine. In het losse poeder zit hooguit 2 a 3% curcumine.

Curcumine, het lichamelijke reinigingsmiddel.

In het boek “The Yoga of Herbs” (een ayurvedische gids voor natuurlijke medicijnen) van Dr. David Frawley en Dr. Vasant Lad staat geschreven:

“… kurkuma werkt op alle zachte elementen in ons lichaam. Een probleem als de ziekte van Crohn, waarbij de ontstekingen in de darmen voor veel moeilijkheden zorgen, is als eerste een regelmatige inname van kurkuma het proberen waard. Dit doen mensen al duizenden jaren lang. Met goede resultaten. Het heeft een diep reinigende werking op alle niveau’s, en is een uitstekende natuurlijke antibiotica. En heeft een goede antibacteriële werking, omdat het diep bloed reinigend werkt. Bovendien maakt het nieuwe rode bloedcellen aan..” Verder zegt hij dat “..het gebruikt kan worden bij huidproblemen, diabetes, artritis, wonden en gewrichtsproblemen..”.

Bestaat er een natuurlijk middel tegen ontstekingen?

Jazeker kent onze aarde dat. Het heet kurkuma longa. En dit mooie, zuiver natuurlijke middel bestaat al eeuwen lang.

Kurkuma, het lijkt maar zo’n gewoon geel poedertje, maar de uitwerking is groots. Als er iets in ons voedsel standaard zou moeten worden toegevoegd is het deze specerij. Gelukkig kun je het ook in capsule-vorm krijgen, maar bedenk dat het met een beetje peper en vet gecombineerd moet worden om goed te werken.

Curcumine en kurkuma zijn verschillende dingen. Je mag curcumine niet teveel verhitten, dan verliest het veel van zijn goede werking. Curcumine is de werkzame stof, en vervliegt snel onder invloed van licht, hitte en water.

Er zijn wel 75 verschillende soorten kurkuma, er is echter maar een met medicinale eigenschappen, dat is de kurkuma-longa. In de schappen van de supermarkt ligt ook wel vaak kurkuma.

Dit is niet automatisch de ‘kurkuma longa’. En sommige van deze zijn gemengd met andere specerijen.

Curcumine is een destillaat van de kurkuma. In gewone kurkuma poeder zit ca 3% curcumine. Het is de curcumine wat werkt. Verder onderscheid men 3 actieve soorten soorten curcumine, vandaar de naam C3,

1. Curcumine-longa
2. Bisdemethoxy curcumine
3. Demethoxy curcumine.

Kurkuma en het begin van ziek worden.

De meeste ziekte en problemen die wij kennen, hebben hun begin in onze darmen, vaak in de vorm van een ontsteking. Als onze darmen onze voedingsstoffen niet goed op kunnen nemen en de afvalstoffen niet kunnen afvoeren, ontstaan in de darmplooien afval dat zich vastzet. Triphala is ook een oud middel, wat een reiniging in de darm bewerkstelligt. Wat Triphala wel kan bewerkstelligen, en kurkuma niet, is het herstellen van het darmslijm.

Als je met kurkuma begint, merk je als eerste een toegenomen toiletbezoek. Het lichaam begint de afvalstoffen kwijt te raken. Het veelvuldige toilet bezoek is na een dag of twee over. Dan begint zich de rest te reinigen, en is het lichaam gewend. Maar als je de eerste capsules neemt, kun je dat het beste in het weekend doen.

De ziekte van Crohn en kurkuma gebruik.

De ziekte van Crohn is een ontstoken probleem in de darmen. Daar kan men flink ziek van zijn, met veel pijn. Door regelmatig kurkuma-longa te gebruiken reinig je je darmen diep en grondig van ontstekingen. Op Youtube is er veel over te vinden, en zelfs in de Nederlandse kranten stonden er verschillende artikelen. Wel moet ik erbij zeggen dat het zodanig diep reinigt, dat het de werking van sommige medicatie ook beïnvloedt, bijvoorbeeld bij bloedverdunners. Kurkuma werkt ook bloedverdunnend.

Voor patiënten, nogmaals gezegd, met veel en diepwerkende medicatie is dit geen middel om “zomaar” even te gebruiken. Of mensen die volledig afhankelijk zijn van de werking van hun medicatie . Maar als je ontstekingsproblemen kent, is het een goed middel. Chronische blaasontsteking, of verschillende reumasoorten. Er treed ook geen resistentie op.

Je zou kurkuma kunnen beschouwen als een volledig natuurlijke antibiotica. Zo wordt het in India ook gebruikt. Al eeuwen lang. Ook al zou je het je leven lang nemen, dan werkt het de 1e dag nog even goed als de 6000 e dag. Echter hebben veel reuma patiënten ook andere medicatie. Bij sterke medicatie kun je het beste eerst even met je arts overleggen.

Kurkuma en choline.

In eieren zit een waardevolle stof, genaamd het heet “Choline”. In kurkuma komt deze stof in plantaardige vorm voor. Choline is een essentiële stof voor onze hersenen, het voorkomt ontstekingen en remt ze af. Chronische ontstekingen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op osteoporose, Alzheimer en cognitieve afwijkingen (niets meer kunnen leren), en ook met diabetes 2.

Ook is choline van groot belang voor een gezond hart, omdat het ontstekingen remt die tot hartkwalen kunnen leiden. Choline komt voor in eieren, maar ook veel en in zuiver natuurlijke vorm in kurkuma-longa. En de kleur van choline? Die is geel.

Kurkuma longa en gewichtsverlies.

Als je kurkuma longa regelmatig in je voedingspatroon verwerkt zul je vanzelf merken dat je afvalt. Neem het als capsule, tijdens de maaltijd. Het verhoogt het spijsverteringsvuur, dat is goed voor de vertering van je voedsel. Bovendien bindt kurkuma vet aan zich, en voert het via de darmen af. Vet dat anders als “lichaamsreserve” was opgeslagen.

Wat is het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie Concentraat?  

Het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is een natuurlijke mix die uit de kurkuma-longa wordt geïsoleerd. Door het natuurlijke oogstproces en de extractie volgens ayurvedische wijze worden de 3 curcuminoïden in hun juiste verhouding bewaart en het zijn deze drie curcuminoïden (C3) die zorgen voor de helende geneeskrachttige werking:

  1. zuivere curcumine-longa
  2. bisdemethoxy curcumine
  3. demethoxy curcumine

In kwalitatieve kurkuma zit ongeveer 3 a 4 % van deze curcumine-stof . Het is dus deze curcumine die de geneeskrachtige werking aan kurkuma geeft. Bij het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is deze curcumine eruit geëxtraheerd.

In één capsule Organico Turbo Kurkuma (C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat) zit dus evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma. En daarom is het dus zulk een krachtig en helend concentraat, net zoals met de chocolade, heb je hier dus de pure cacao.

En om er voor te zorgen dat het zo goed mogelijk in je bloedbaan wordt omgenomen, is het aangelengd met Bioperine™, een zwarte peper, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat dit voor een 3000% betere opname in het bloed zorgt.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met heel veel gezondheidsvoordelen. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens een TURBO Kurkuma™.

TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo geelwortel.

TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt bij de ondersteuning van je gewrichten, gaat ontstekingen en zwellingen tegen, houdt je bloedsuikerspiegels (diabetes 2) gezond, helpt voor gezonde cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een pijnloos, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma krachtiger is dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidsvoordelen aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…
Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel