Wat Doet Kurkuma Bij Diabetes Type 2 En Hoe Werkt Het?

Het is niet zozeer de kurkuma wat helpt bij een diabetes probleem. Het is vooral de curcumine. Het beschermt het zenuwstelsel, en de organen tegen schade van diabetes type 2. Het is mogelijk een nieuwe benadering om te voorkomen dat men diabetes type 2 ontwikkelt.

De curcumine remt ontstekingen en bezit neuroprotectieve eigenschappen. Ook helpt kurkuma/curcumine de bloeddruk te verlagen. Hieronder ga ik verder in op het hoe en waarom van curcumine bij diabetes type 2.

Wat is diabetes type 2?

Als iemand diabetes type 2 heeft, heeft dit vaak als oorzaak een te hoog lichaamsgewicht. Door te veel vet te ontwikkelen saboteert ons lichaamsvet het hormoon insuline. Hoe dit precies kan is nog niet geheel duidelijk.

Dit insuline hebben we nodig om de glucose uit het bloed op te nemen, en naar de cellen te transporteren. In de wetenschap heet dit ‘insuline-resistentie’. Onze cellen hebben deze glucose nodig als energiebron, maar dit systeem werkt dan niet meer goed. Men krijgt vage klachten, men heeft dorst en moet vaker plassen. Het is zonder meer erg ongezond om lange tijd met een te hoog glucose gehalte in je bloed rond te lopen.

Dus proberen onze nieren deze overmaat aan glucose kwijt te raken, vandaar de dorst en het veelvuldige toiletbezoek. Dit hoge glucose gehalte verlaagt de zuurgraad in ons bloed, hierdoor werkt het immuunsysteem niet meer naar behoren. Hierdoor krijgen infecties meer kans en genezen wondjes minder snel. Dit veroorzaakt ook nog een ander probleem, want onze cellen hebben energie nodig, en krijgen deze dus niet. Met vermoeidheid tot gevolg.

Deze overtollige glucose verandert in een giftige stof, die weefsels en het verfijnde zenuwstelsel aantast. De ooglens wordt minder helder, en het tast het zenuwstelsel, nieren en vaatwand aan.

Er bestaat geen geneesmiddel tegen diabetes type 2. Maar een bijkomend probleem is de hoge bloeddruk. De farmaceutische industrie voorziet in goede medicatie om de glucosespiegel laag te houden en ook het lichaam weer gevoeliger voor insuline te maken. Toch zijn er sterke aanwijzingen dat kurkuma-longa en curcumine C3 ook goed zouden kunnen helpen.

Kun je diabetes type 2 voorkomen ?

Ja, je kunt zelf ook veel doen. We betalen eigenlijk een hoge prijs voor onze ‘moderne levensstijl’ . Teveel zitten, teveel en verkeerd eten, en te weinig bewegen zijn ook oorzaken van het ontwikkelen dan diabetes type 2. Frisdrank, zoete vruchtensap, snoepgoed en gebak. Als je vaak snel opneembare koolhydraten eet, is dit voor je lichaam moeilijk om hiermee om te gaan.

Want je lichaam moet de glucose uit het bloed halen en in de bloedsuikerspiegellichaamscellen transporteren. Als men te dik is, wordt het opslaan van glucose moeilijker.

Daarnaast is het zo, dat als je flink beweegt, je lichaamscellen makkelijker glucose uit het bloed opneemt zonder dat ze hiervoor extra insuline nodig hebben. Eigenlijk zou er veel meer aandacht moeten zijn voor een niet-medicinale aanpak van diabetes type 2. Met een gezondere levensstijl.

Gezonder eten en een dag vasten per week laat je lichaam zijn cellen repareren. Ook zorgt het voor een ‘grote schoonmaak’ van ons lichaam. Veel minder uren per dag iets eten, helpt ook goed.

Wat doet kurkuma/curcumine bij diabetes type 2?

In de eerste plaats gaat curcumine de insuline resistentie, door vetrijk eten, tegen. Kurkuma is een enorme “vetopzuiger”, vandaar dat het ook een natuurlijke cholesterol verlager is.

Ook remt curcumine de aanmaak gluconeogenese in de lever en (bij)nieren. Volgens wikipedia zou dit op natuurlijke wijze de glucosespiegel kunnen verlagen. Verder is het een probleem bij diabetes type 2 dat het de hartspiercellen vergroot. Dit heet hypertrofie. Het blijkt uit verschillende studies dat curcumine dit proces tegen gaat.

In de tweede plaats heeft curcumine sterke ontstekingwerende eigenschappen. Kurkuma zorgt voor een sterker immuunsysteem, hierdoor krijgen infecties minder kans. De curcumine is de bioactieve stof in de kurkuma die ontsteking remmend werkt.

In kurkuma zit ca 6% curcumine. En in de curcumine zijn het 3 curcuminoïden die goed werk leveren. Ze heten bisdemethoxy, demethoxy en curcumine-longa. Oftewel Curcumine C3. Het zijn ontgifters voor ons lichaam. Vandaar dat een combinatie van beide kurkuma-longa en curcumine-longa C3 goed werk levert.

Ook zijn er bewijzen, na goed onderzoek, dat curcumine C3 het bloedvat- en zenuwstelsel kan beschermen tegen de zg. aldose reductase (schade aan bloedvat en zenuwstelsel).

Verder is er een van de bijwerkingen bij diabetes type 2, dat het de ooglens vertroebeld. Curcumine schijnt dit tegen te gaan. Het lijkt erop te duiden dat curcumine-longa de bijwerkingen bij de diabetes type 2 afremt. Ook zijn er onderzoeken dat curcuminen de klonteringsneiging van rode bloedcellen afremt.

Wat is het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie Concentraat?  

Het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is een natuurlijke mix die uit de kurkuma-longa wordt geïsoleerd. Door het natuurlijke oogstproces en de extractie volgens ayurvedische wijze worden de 3 curcuminoïden in hun juiste verhouding bewaart en het zijn deze drie curcuminoïden (C3) die zorgen voor de helende geneeskrachttige werking:

  1. zuivere curcumine-longa
  2. bisdemethoxy curcumine
  3. demethoxy curcumine

In kwalitatieve kurkuma zit ongeveer 3 a 4 % van deze curcumine-stof . Het is dus deze curcumine die de geneeskrachtige werking aan kurkuma geeft. Bij het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is deze curcumine eruit geëxtraheerd.

In één capsule Organico Turbo Kurkuma (C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat) zit dus evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma. En daarom is het dus zulk een krachtig en helend concentraat, net zoals met de chocolade, heb je hier dus de pure cacao.

En om er voor te zorgen dat het zo goed mogelijk in je bloedbaan wordt omgenomen, is het aangelengd met Bioperine™, een zwarte peper, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat dit voor een 3000% betere opname in het bloed zorgt.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met heel veel gezondheidsvoordelen. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens een TURBO Kurkuma™.

TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo geelwortel.

TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt bij de ondersteuning van je gewrichten, gaat ontstekingen en zwellingen tegen, houdt je bloedsuikerspiegels (diabetes 2) gezond, helpt voor gezonde cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een pijnloos, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO™

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma krachtiger is dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidsvoordelen aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…
Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel