Wat Is Het Verschil Tussen Kurkuma En Curcumine?

Oude Ayurvedische genezers beschouwden kurkuma als ‘een heilig kruid‘. Waarom? Dit wordt onze moderne geneeskunde nu ook met de dag duidelijker. Ze hebben inmiddels al meer dan 600 geneeskundige voordelen ontdekt van dit gele wonderkruid. Maar wat is hier nu echt van aan? Wat is onzin en wat heeft echt een helende werking? Belangrijker nog is de vraag over het onderscheid tussen kurkuma en curcumine, want dit verschil is echt groot! In dit artikel gaan we het nader bekijken.

Kurkuma uit de supermarkt.

Net zoals met multi-vitamines, whey-poeders en andere supplementen, vind je tegenwoordig ook kurkuma in de supermarkt. Plus je kan natuurlijk ook gewoon de geelwortel zelf kopen in een supermarkt. Dit laatste kan een lekker culinair idee zijn wanneer je dit graag in je gerechten of sauzen wil verwerken. Echter, wanneer je op zoek bent naar de helende en geneeskrachtige voordelen van kurkuma, dan heb ik een simpel advies voor je… die vind je niet in je supermarkt!

JA, kurkuma heeft honderden geneeskrachtige voordelen en kan je helpen bij ontstekingen, diabetes, maagdarm klachten, leverziekten, gewrichtsontsteking, brandwonden en ooginfecties. Bij kankeronderzoek is zelfs gebleken dat het oa. de oneindige celdeling van kanker tegengaat evenals de vorming van bloedvaten in een tumor en dat het bij sommige kankersoorten zelfs de kankercellen doet afsterven, etc. maar… dergelijke resultaten bekom je niet door wat kurkuma over je rijst met curry te strooien of in je rijstpap te mengen.

Er is namelijk nogal wat verschil tussen kurkuma enerzijds en vooral het belangrijke bestanddeel ‘curcumine’ anderzijds. Curcumine is de werkzame stof in de geelwortel.

Zo zou je een kurkuma plant kunnen kopen als sierplant (echt mooie plant!), maar verwacht echter niet dat de wortel hiervan je enig geneeskrachtig voordeel gaat opleveren. Geniet van de looks van je plant indien je hem daarvoor gekocht hebt en ga op zoek naar de echte kurkuma wanneer je de geneeskrachtige voordelen wil ervaren.

Meer dan 70 verschillende soorten kurkuma

Er zijn immers meer dan 70 verschillende kurkuma planten. En ik raad je niet aan om ze zomaar in een pot te planten en de wortel ervan op te eten want sommige kurkuma planten zijn zelfs giftig. De beste kurkuma is de kurkuma longa, die oa. in India en Pakistan teruggevonden wordt, of in bepaalde streken in Zuid-Amerika. Belangrijk is echter ook het proces van oogsten want wanneer hier verkeerd mee omgesprongen wordt, gaan de meeste van de geneeskrachtige kenmerken verloren.

verschil curcumine en kurkumaDeze zit in de curcumine, hetgeen een klein doch zeer belangrijk onderdeel is van de kurkuma plant. Dit zuivere poeder kan je niet zomaar los kopen. Daar is het veel te vluchtig voor, plus je zou je keuken een nieuwe laag verf mogen geven want dit gele poeder kruipt letterlijk overal indien je het los zou gebruiken. Je wil dit echt niet hebben rondliggen in huis, geloof me. Om de curcumine juist te verwerken moet een specifiek oogstproces gevolgd worden in een optimale omgeving. En om de beste curcumine te vinden heb je de kurkuma longa plant nodig.

Soms hoor je ook praten over ‘geelwortel’ maar dit is een plant die vooral in Canada voorkomt en die heeft verder niets met kurkuma longa te maken, net zomin als dat alle geelwortels kurkuma zou zijn. Dit is een veel voorkomende misvatting.

Wat is het verschil tussen curcumine en kurkuma?

In de kurkuma is de curcumine slechts een klein onderdeeltje. Net zoals de cacao in chocolade. Chocolade bevat cacao. Zoals je misschien weet ben ik gek op donkere chocolade. Dit is chocolade die minimum 70% zuivere cacao bevat. Deze werkt immers bloeddrukverlagend. Maar het is dus niet zo dat je door kilo’s melk chocolade te gaan eten, jouw bloeddruk naar omlaag gaat, wel integendeel, omwille van veel te veel suiker en vet. De zuiver cacao echter is super gezond. Met curcumine is het eigenlijk net hetzelfde.

Curcumine is een concentraat uit de kurkuma longa plant. En het is de curcumine die de helende eigenschappen bevat. De ‘melk chocolade’ of kurkuma wordt achterwege gelaten. Alles wat niet het zuivere curcumine concentraat is wordt eruit gedestilleerd op een speciale, zorgvuldige, ayurvedische manier na het oogsten.  En de geneeskrachtige werking, het ‘hart’ van de kurkuma, de curcuminoïden zijn behouden gebleven.

Wat is het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie Concentraat?  

Het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is een natuurlijke mix die uit de kurkuma-longa wordt geïsoleerd. Door het natuurlijke oogstproces en de extractie volgens ayurvedische wijze worden de 3 curcuminoïden in hun juiste verhouding bewaart en het zijn deze drie curcuminoïden (C3) die zorgen voor de helende geneeskrachttige werking:

  1. zuivere curcumine-longa
  2. bisdemethoxy curcumine
  3. demethoxy curcumine

In kwalitatieve kurkuma zit ongeveer 3 a 4 % van deze curcumine-stof . Het is dus deze curcumine die de geneeskrachtige werking aan kurkuma geeft. Bij het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is deze curcumine eruit geëxtraheerd.

In één capsule Organico Turbo Kurkuma(C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat) zit dus evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma. En daarom is het dus zulk een krachtig en helend concentraat, net zoals met de chocolade, heb je hier dus de pure cacao.

En om er voor te zorgen dat het zo goed mogelijk in je bloedbaan wordt omgenomen, is het aangelengd met Bioperine™, een zwarte peper, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat dit voor een 3000% betere opname in het bloed zorgt.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met heel veel gezondheidsvoordelen. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Organico TURBO Kurkuma™ is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens een TURBO Kurkuma™.

TURBO Kurkuma™ is gemaakt met het curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat, aangevuld met Bioperine™.

Dit maakt TURBO Kurkuma™ krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één capsule TURBO Kurkuma™ zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 potje Turbo Kurkuma komt overeen met ongeveer 20 kilo geelwortel.

TURBO Kurkuma™ is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt bij de ondersteuning van je gewrichten, gaat ontstekingen en zwellingen tegen, houdt je bloedsuikerspiegels (diabetes 2) gezond, helpt voor gezonde cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een pijnloos, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je TURBO Kurkuma™  en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
ORGANICO Labs™

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.
Talrijke studies tonen aan dat kurkuma krachtiger is dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidsvoordelen aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…
Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel