10 Dingen Waarvan De Voedingsindustrie Niet Wil Dat Jij Het Weet

We zijn gaan geloven dat bewerkte voedingsmiddelen het antwoord is op het drukke leven van vandaag. Nieuwe rages en chique advertenties beloven ons om nog meer terug te komen. De trieste realiteit is dat bewerkte producten overal zijn waar we kijken, waardoor ze steeds moeilijker te vermijden zijn.

Bewerkt voedsel is ook handiger – dat is waar het echt op neerkomt in een steeds slechter wordende tijdarme samenleving. Het is zoveel makkelijker om een ​​cake te bakken door een doos te openen, een droge mix uit te gieten en ei en wat olie toe te voegen dan helemaal vanaf het begin te beginnen. Maar wat is de prijs die we echt betalen voor dit schijnbaar grote gemak?

Ik geef je hier een lijstje van 10 dingen die de bewerkte voedingsindustrie niet wil dat jij weet.

1. Bewerkte voedingsmiddelen zijn verslavend en kunnen je laten overeten

Whole voedsel bestaat uit koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels en water. Wanneer voedingsmiddelen worden bewerkt, worden de componenten van deze voedingsmiddelen aangepast (bijvoorbeeld, vezels, water en voedingsstoffen worden verwijderd) en in andere gevallen worden de componenten geconcentreerd. In elk geval verandert de verwerking van de manier waarop ze worden verteerd en geassimileerd in uw lichaam.

Het eten van sterk bewerkte of sterk geconcentreerde voedingsmiddelen kan dopamine (de genot-neurotransmitter), die een rol speelt bij verslaving, kunstmatig stimuleren. Op deze manier eet u voedingsmiddelen die geen voedingsstoffen en vezels bevatten, maar creëert u een plezierig gevoel. Een voedselverslaving begint omdat je je goed voelt wanneer je deze voedingsmiddelen eet en ze laten je denken dat ze beter smaken. Je hunkert naar dat aangename gevoel keer op keer en voilà … dit is wat een voedselverslaving begint.

2. Bewerkte voedingsmiddelen worden gekoppeld aan obesitas

Additieven in bewerkte voedingsmiddelen, zoals fructose-glucosestroop, suiker en MSG worden in verband gebracht met gewichtstoename en obesitas.
Obesitas bij kinderen zou met 18 procent verminderd kunnen worden, simpelweg door het verwijderen van fastfood-advertenties tijdens de programmering van kinderenprogramma´s. De Australische overheid maakt zich duidelijk meer zorgen over de gezondheid van hun kinderen omdat televisiereclame voor kinderen enkele jaren geleden werd verboden.

3. Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak ingrediënten die het principe van voedselcombinatie niet volgen

Dit kan leiden tot lage energie, slechte spijsvertering, ziekte, zuur bloed en gewichtstoename. Een voorbeeld is een pizza met bevroren vlees en kaas. Kaas (een zuivelproduct), vlees (een dierlijk eiwit) en pizzakorst (een graanproduct) vormen een vreselijke voedselcombinatie die grote schade kan toebrengen aan jouw spijsvertering.

4. Bewerkte voedingsmiddelen dragen bij aan een onevenwichtig intern ecosysteem

Dit kan leiden tot spijsverteringsproblemen, onbedwingbare trek en ziekte. Gunstige microflora kan niet overleven in het spijsverteringskanaal wanneer je het vergiftigt. Net als wij gedijen ze op voedsel dat door de natuur gemaakt wordt, niet door de mens.

5. Een dieet rijk aan bewerkte voedingsmiddelen kan leiden tot depressie, geheugenproblemen en stemmingswisselingen

Ingrediënten in bewerkte voedingsmiddelen zijn vaak de goedkoopste en ondermaats qua voedingswaarde. De vetten en oliën die worden gebruikt in bewerkte voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld verfijnd, wat betekent dat ze worden ontdaan van de essentiële vetzuren die nodig zijn voor een gezonde bloedsuikerspiegel, stemmingen en geheugen. Je hart, hormonen en hersenen lijden als je ervoor kiest om deze vetten en oliën te eten. Kies in plaats daarvan voor organische, ongeraffineerde of “virgin” vetten en oliën.

6. Bewerkte voedingsmiddelen gaan vaak hand in hand met “geen tijd” of multitasking

De meeste mensen kiezen voor gemak als ze haast hebben en wie van ons heeft dat niet met de drukke levens die we tegenwoordig leiden? Helaas zorgt multitasking tijdens het eten ervoor dat mensen het contact verliezen met hun natuurlijke eetlust, wat vaak leidt tot gewichtstoename. Bovendien stuurt multitasking de verkeerde signalen naar het spijsverteringsstelsel, dat in een rustgevende modus moet zijn om goed te worden verwerkt.

7. Voedingsetiketten op bewerkte voedingsmiddelen zijn vaak misleidend en hebben schadelijke gevolgen voor de gezondheid

Veel labels zeggen “suikervrij”, maar bevatten andere zoetstoffen zoals agave, die lijkt op fructose-glucosestroop.
Bovendien kan het etiketteren van producten ingrediënten verbergen zoals genetisch gemodificeerd voedsel en schadelijke additieven zoals MSG. (Deze zitten verborgen achter woorden op het etiket zoals “natuurlijke smaakstoffen” of “goedgekeurde kruiden”).

8. Diëten met een hoog gehalte aan bewerkt vlees (zoals hotdogs en vleeswaren) worden gekoppeld aan verschillende vormen van kanker

Een van de redenen voor deze link naar kanker is waarschijnlijk vanwege de conserveringsmiddelen die worden gebruikt in vleeswaren. Bewerkt vlees is rijk aan zout en vet, daarnaast worden chemicaliën zoals nitrieten aan veel vleeswaren toegevoegd om hun kleur te behouden en om besmetting te voorkomen. Nitriet kan in de maag worden omgezet in kankerverwekkende nitrosaminen.

9. Het eten van te veel bewerkt voedsel kan leiden tot onvruchtbaarheid en ondervoeding

Bewerkt voedsel, zoals graan, wordt ontdaan van belangrijke vitamines en voedingsstoffen die je lichaam echt nodig heeft. Je zou een grote hoeveelheid calorieën kunnen eten en toch ondervoed zijn als je voeding rijk is aan bewerkte voedingsmiddelen. Dierstudies hebben aangetoond dat over een periode van drie generaties, een deficiënt dieet de voortplanting stopt. Vandaag de dag neemt de onvruchtbaarheid zonder twijfel toe.

10. Bewerkte voedingsmiddelen zijn gemaakt voor een lange houdbaarheid, niet lang menselijk leven!

Chemicaliën, additieven en conserveermiddelen worden toegevoegd aan bewerkte voedingsmiddelen, zodat ze lang meegaan zonder ranzig te worden of de smaak van het voedsel beïnvloeden. Voedselfabrikanten besteden tijd, geld en onderzoek aan prachtige verpakkingen en strategieën om de houdbaarheid te verlengen, met weinig aandacht voor hoe het voedsel je leven verlengt of een blijvende gezondheid creëert.

Slowjuicen voor een optimale gezondheid

Wanneer je dagelijks 2 tot 3 kilo rauwe groenten zou eten, kan je er bijna zeker van zijn dat je lichaam voldoende anti-oxidanten en vitamines binnenkrijgt om zichzelf voldoende te beschermen. De meeste mensen komen er echter niet toe om 2 tot 3kg rauwe groenten te eten per dag. Het is enorm veel werk, veel rauwe groenten smaken niet echt lekker en je zit al snel een halfuur of langer te kauwen.

Daarom is slowjuicen een ideale manier om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niets zo gezond als slow juicen. Het bezorgt je dagelijks alles waar je lichaam ‘gek’ op is en… het is één van de beste preventieve dingen die je voor je gezondheid kan doen. Zorg er echter voor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker is slecht voor de lijn en je cholesterolgehalte. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Helaas komt er bij slowjuicen ook wel wat werk kijken, naast dat je dagelijks 2 tot 3kg extra groenten en fruit dient te kopen, wassen, snijden en persen. De meeste mensen beginnen enthousiast met slowjuicen, investeren enkele honderden euro’s in een goede slowjuicer, om dan, na enkele dagen of weken, deze supergezonde gewoonte te laten verwateren.

Jammer, maar toegegeven, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, kom er niet steeds toe om dagelijks te slowjuicen. Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Organico Green Juice te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken. En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Organico greens toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel