11 Immuunversterkende Planten Uit Jouw Tuin

Als je van natuurlijke gezondheid en voeding houdt, dan weet je waarschijnlijk het belang van het immuunsysteem. Je bent bekend met het microbioom, probiotica en het lekkende darmsyndroom en hoe belangrijk het is om een ​​sterke immuniteit te ondersteunen voor een langdurige gezondheid.

Jij en ik houden ervan om tijd en middelen te investeren om gezond te blijven naarmate we ouder worden, maar hoewel we honderden euro´s uitgeven aan probiotische supplementen, immuunversterkende kruiden en detox-tonica, vergeten we vaak dat één van de beste manieren om de immuniteit te versterken is met vers, heel voedsel.

Er zit echte kracht in eenvoudig, volledig voedsel om je er jarenlang gezond en levendig uit te laten zien en voelen.

Hier zijn 11 immuunversterkende planten die je in je tuin kunt laten groeien.

Ik begin met heerlijk fruit

Bosbessen

Bosbessen zijn een voedingskrachtcentrale en als het gaat om gezondheidsvoordelen, bewijzen ze dat goede dingen echt in kleine pakketten komen.

Ze zijn rijk aan antioxidanten en nuttige plantaardige stoffen, waarvan is aangetoond dat ze het niveau van immuuncellen moduleren en een verbeterde immuunfunctie bevorderen.

Druiven

Druiven bevatten een breed scala aan voedingsstoffen voor planten, van carotenoïden tot polyfenolen. Deze antioxidanten zijn belangrijk voor de immuniteit omdat uit onderzoek blijkt dat de functies van het menselijke immuunsysteem afhankelijk zijn van de consumptie van antioxidanten.

Suppletie met antioxidanten kan de immuunrespons aanzienlijk verbeteren.

Let op: het gehalte aan antioxidanten van druiven is het hoogst in de zaden en de schil.

Aardbeien

Het eten van aardbeien zorgt voor een verminderd risico op veel chronische ziekten en kan de gezondheid van het hart verbeteren, de bloedsuikerspiegel verlagen en kanker helpen voorkomen.

Aardbeien zitten boordevol antioxidanten en heilzame plantaardige stoffen, waarvan is aangetoond dat ze de immunologische respons van immuuncellen, T-lymfocyten en monocyten genaamd, versterken en de ontwikkeling van infecties helpen voorkomen.

Kruiden

Als een gepassioneerde voedselliefhebber ben ik altijd op zoek naar dat punt waar smaak en voeding elkaar ontmoeten. Kruiden voegen een verleidelijk aroma, een frisse smaak en een levendige groene kleur toe aan voedsel, maar ze hebben ook opmerkelijke gezondheidsvoordelen.

Wanneer je verder gaat dan ze enkel te beschouwen als garnituur en ze als grote culinaire spelers begint te zien, gaat er een hele nieuwe wereld van gezonde smaak voor je open.

Verschillende kruiden, zoals peterselie, bevatten aanzienlijke hoeveelheden van de essentiële vitamines A, C en K. Kruiden bevatten ook bioactieve stoffen, zoals flavonoïden, fenolen en tannines. Studies tonen aan dat deze bestanddelen de antivirale werking en de immuunrespons tegen ziekten zoals influenza kunnen versterken.

Deze gezonde kruiden groeien gemakkelijk op je vensterbank:

Salie

Huidig ​​onderzoek wijst uit dat immuunversterkende salie de antistoffen tegen virale infecties verhoogt en een beschermende immuniteit biedt.

Pepermunt

De essentiële oliën in pepermunt blijken de productie te remmen van een pro-inflammatoire immuunboodschapper genaamd cytokine TNF-α. Dit geeft aan dat pepermunt potentieel heeft als een veelbelovend immuunversterkend kruid.

Rozemarijn

Van drie belangrijke bestanddelen van rozemarijn, carnosol, carnosinezuur en rozemarijnzuur, is aangetoond dat ze verschillende immunomodulerende activiteiten uitoefenen.

Rozemarijn kan bijvoorbeeld allergische reacties en verstopte neus onderdrukken, zodat je niet hoeft te hoesten of verkouden worden.

Peterselie

Peterselie wordt gezien als één van ’s werelds zeven krachtigste ziektebestrijdende kruiden, vanwege de natuurlijke reinigende, ontgiftende en diuretische eigenschappen.

Het wordt gebruikt voor de behandeling van allergie, auto-immuunziekten en chronische ontstekingsstoornissen, met directe invloed op bacteriën en schimmelorganismen, en als modulerend effect op de immuunfuncties in het lichaam.

Oregano

Oregano is een belangrijk mediterraan kruid dat rijk is aan fenolische verbindingen met antioxiderende en antimicrobiële activiteit.

Traditioneel wordt oregano gebruikt voor het bestrijden van infecties en het behandelen van ademhalingsproblemen zoals hoest, verkoudheid, griep en bronchitis, en het is aangetoond dat het infecties zoals H. pylori bestrijdt. Het bevordert ook de integriteit van de darmbarrière, een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem.

Niet alleen kunnen kruiden je gezond houden, maar zijn ze ook mooi. Zet gewoon je kruidentuin op de vensterbank zodat je kunt genieten van het groen en de frisse geuren.

Groenten

Ik vind het gewoon geweldig dat ik mijn tuin in kan gaan en alles kan oogsten wat ik nodig heb voor een gerecht, zoals dit geweldige trio voor mijn favoriete “Immuniteit Salade”:

Kool

Kool eten stimuleert het immuunsysteem, doodt bacteriën en virussen, remt de groei van kankercellen, beschermt tegen tumoren, helpt de hormoonspiegels onder controle te houden en verbetert de bloedstroom.

Wortelen

Wortelen bevatten antioxidanten, die je lichaam helpen vrije radicalen, celbeschadiging en ontstekingen te bestrijden.

Vitamine C in wortelsap zorgt ook voor een boost van het immuunsysteem en helpt je door het verkoudheids- en griepseizoen heen te komen.

Boerenkool

Boerenkool is een immuunversterkend voedsel dat een hoog gehalte aan vitamine C bevat, dat een krachtige antioxiderende stoot bevat.

Bovendien helpt het infecties in het lichaam te bestrijden en bevat het foliumzuur, een andere immuunversterkende voedingsstof.

Hoewel al deze groenten, fruit en kruiden je gezond zullen houden als je ze in de supermarkt koopt, is het zelf kweken altijd een betere optie. Lokaal geteelde gewassen zijn …

  • Vrij van chemicaliën
  • Boordevol voedingsstoffen
  • Bevatten het extra voordeel van enzymen en probiotica uit schone grond

Gelukkig zijn deze krachtige immuunversterkende groenten enkele van de gemakkelijkste dingen om in je tuin te kweken. Je vraagt ​​je misschien af: “Hoe kan ik thuis mijn eigen antioxidant superfoods kweken?”.

Je hebt geen chique of grote tuin nodig om het gezondste voedsel ter wereld te verbouwen. Plaats eenvoudig een paar bakken op je balkon en terras en klaar is Kees!

Optimale Gezondheid!

Het creëren van nieuwe gezonde gewoonten hoeft niet onmogelijk te zijn. Mocht je echter niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja CallensOrganico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel