5 Voedingsmiddelen Om Het Gezichtsvermogen Te Verbeteren

Gezichtsvermogen is één van de meest gewaardeerde zintuigen van de mensheid. Helaas is het voor velen vatbaar voor extreem degeneratieve omstandigheden. Gelukkig is een gezond dieet behoorlijk krachtig. Het is bewezen dat het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen rechtstreeks invloed heeft op het gezichtsvermogen en de algehele gezondheid van het oog.

Alleen al in Nederland en Vlaanderen wordt veel geld besteed aan de behandeling van staar (cataract), waar veel Nederlanders en Vlamen ouder dan 40 jaar door getroffen worden.

Ongeveer 75 procent van de volwassenen heeft een soort corrigerende lenzen nodig en ongeveer 64 procent draagt ​​een bril, terwijl de andere 11 procent contactlenzen draagt.

We hebben dus te maken met een probleem en naast een gezond dieet zijn er geen preventieve methoden ontwikkeld. We leven in een periode van harttransplantaties, maar er is geen technologie die één van onze belangrijkste eigenschappen, het gezichtsvermogen, behoudt.

Maar met wat aanpassingen in je eetpatroon kun je aan de slag met jouw gezichtsvermogen.

Hieronder staan ​​vijf voedingsmiddelen voor het aanpakken van degeneratieve gezichtsvermogen.

1. Eierdooiers

Leeftijd gerelateerde maculaire degeneratie (AMD) is de belangrijkste oorzaak van gezichtsvermogenverlies voor mensen ouder dan 65 jaar; het eten van eierdooiers kan dit proces echter vertragen. Om verschillende redenen kan een degeneratief proces de macula, een klein gebied achter in het oog, beïnvloeden en vervolgens jouw gezichtsvermogen beschadigen.

Eidooiers bevatten luteïne, een geel-gepigmenteerde antioxidant die behoort tot een klasse van verbindingen die carotenoïden worden genoemd. Luteïne en een vergelijkbare stof genaamd zeaxanthine hopen zich selectief op in de macula van het netvlies, vangen vrije radicalen op en werken als een blauwlichtfilter.

Sommige deskundigen suggereren dat we ongeveer 6 mg van deze antioxidanten per dag nodig hebben. Eén eigeel heeft ongeveer 0,25 mg luteïne en nog meer als je het niet kookt. Ook absorbeert het lichaam het luteïne dat wordt gevonden in eidooiers gemakkelijker dan die in groenten of fruit. Het consumeren van luteïne met olijfolie of kokosolie verbetert de absorptie.

Andere voedingsmiddelen dragen ook bij aan de gezondheid van het oog, toch blijken eidooiers het meest te helpen.

2. Spinazie

Deze heerlijke groene bladgroente bevat veel luteïne en doet daarom wonderen bij ogen. Het consumeren van rauwe spinazie is de beste methode, omdat verwarming van spinazie sommige antioxidanten beschadigt.

In de macula worden luteïne en zeaxanthine beschouwd als maculaire pigmenten. Van maculaire pigmenten is aangetoond dat ze het risico op AMD verlagen en mogelijk ook een rol spelen bij leeftijdsgerelateerde cataracten. Van de carotenoïden zijn luteïne en zeaxanthine de enigen in de lens van het oog.

Boerenkool, broccoli, romaine sla, erwten, spruitjes, courgette en andere groene struiken bevatten ook grote hoeveelheden luteïne.

3. Bosbessen

Bosbessen worden door sommigen als het gezondste voedsel ter wereld beschouwd. Hun felle blauwe omhulsels bevatten anthocyanins, een groep krachtige antioxidanten die het lichaam helpen bij meerdere beschermingen.

Het eten van bosbessen helpt het netvlies te beschermen tegen ongewenst zonlicht en zuurstofschade.

4. Wortelen

Hoewel het consumeren van wortelen niet noodzakelijk slecht gezichtsvermogen omkeert, kunnen ze de algehele gezondheid van het oog helpen verbeteren. Wortelen bevatten luteïne en bèta-caroteen, een stof die door het lichaam in vitamine A wordt omgezet, een heilzame voedingsstof voor de gezondheid van het oog. Vitamine A is een cruciale voedingsstof; in feite is een gebrek eraan de belangrijkste oorzaak van blindheid in de derde wereld.

Oranje voedsel zoals mango, pompoen, abrikozen, zoete aardappelen en meloen bevatten ook bèta-caroteen.

5. Amandelen

Van deze vitamine E-rijke noot is ook bewezen dat hij maculaire degeneratie vertraagt, en slechts één handvol per dag geeft je ongeveer de helft van je dagelijkse dosis. Amandelen bevatten de anti-kanker voedingsstof amygdaline, ook bekend als laetrile of vitamine B17.

Amandelen bevorderen het algemene welzijn. Ze dragen bij tot gewichtsverlies, helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, voorkomen hartaandoeningen en verbeteren de huid, naast vele andere voordelen.

Om er zeker van te zijn dat je dagelijks genoeg fruit en groente binnenkrijgt kun je gaan juicen. Zo verzeker jezelf ervan de aanbevolen hoeveelheden binnen te krijgen, maar…

mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice
On a Mission for Nutrition

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel