De Top 3 Energiezuigers En Hoe Ze Te Repareren

Het is niet de bedoeling dat je moe, dik, chagrijnig, gestrest, met slaapgebrek en ongelukkig door het leven gaat. Deze negatieve patronen zijn een zeker teken dat er iets niet klopt in je lichaam – en de meest waarschijnlijke boosdoener is dat je last hebt van energiezuigers.

Hier is de waarheid: je hebt grenzeloze energie nodig om af te vallen, beter in vorm te komen, je kinderen aan het eind van de dag enthousiast te begroeten en alle andere honderden dingen die je elke dag doet. Niets is erger dan je energiereserve te bereiken … en daar niets vinden. Als je uitgeput en moe bent, wint niemand – vooral jij niet.

Mijn energiecrisis

Tien jaar geleden was mijn batterij helemaal leeg. Als werkende moeder en vrouw, was ik chagrijnig, slonzig en dik. Ik voelde me leeg. Het leven was moeilijk, alsof ik een rots een heuvel op probeerde te duwen. Tegelijkertijd bleef ik mezelf vertellen dat ik te jong was om me zo oud en moe te voelen; voor een ​​niet-bestaande libido, een korte lont en geen energie te hebben. Ik besefte heel duidelijk dat mijn leven een gevecht was. Ik voelde me alsof ik alle dingen moest zijn voor alle mensen en ik was gebukt onder de voortdurende aanval op mijn zelfrespect.

Mijn klanten klaagden ook over moe zijn en het enige wat ik kon denken was: “Ik zou in staat moeten zijn om deze mensen te helpen – inclusief mezelf! “Immers moe zijn is de nummer 1 gezondheidsklacht die artsen van hun patiënten horen. Ik kreeg echter geen goed advies van mijn artsen over hoe ik de rampzalige puinhoop die mijn eigen hormonen tijdens mijn 30er jaren waren geworden, kon genezen – laat staan ​​advies aan mijn klanten geven.

Ik was tegen het voorschrijven van medicijnen zoals antidepressiva of slaappillen. Ze doen niet veel meer dan de symptomen verbergen en komen niet eens in de buurt van de oorzaak van het probleem.

Ik heb geprobeerd hetzelfde advies te volgen dat overal wordt gegeven: eet MINDER, beweeg MEER. Ik probeerde te leven van sla, maar dat werkte niet – en ik voelde me een mislukkeling. De extra 7 kilo babygewicht die ik droeg, verdween niet en die beelden van overal mooie, dunne mensen verbitterden mijn houding.

Het voelde alsof ik de antwoorden moest hebben, maar ik had ze niet en zo werd ik nog depressiever.

Eindelijk ging er een lampje branden. Ik besefte dat er 3 dingen waren die ik bleef doen waardoor mijn lichaam en mijn geest energie verloren. Toen ik ze aan begon te spreken – ik bedoel echt ze te repareren – begon alles te keren.

Dat is wat ik met je ga delen: de top 3 ongediagnosticeerde energiezuigers en wat je kunt doen om te voorkomen dat ze je leegzuigen.

Energiezuiger # 1: te veel eisen

Hoe meer ik worstelde met de eisen in mijn leven – carrière, moederschap, huwelijk en vriendschappen – hoe vermoeider ik me voelde. Dit leidde tot een burn-out van de bijnieren en dat leverde een grote bijdrage aan de nulstand van mijn energietank.

Ik besefte dat de oplossing was om me over te geven en stroomafwaarts te zwemmen. Ik moest overgeven aan het feit dat mijn problemen soms groter waren dan ik. Die ene beslissing – het stoppen met overal tegen te vechten – maakte het grote verschil.

Een manier om dit te doen was door mijn ‘nu’ horloge om te doen. Dat betekent aandacht schenken aan wat er in het huidige moment gebeurt. In plaats van te zeggen: “Zodra ik de droombaan heb, zodra ik de 10 kilo verlies, of zodra ik de perfecte partner heb”, begon ik tegen mezelf te zeggen: “Dit is precies de baan die ik wil, de partner die ik wil en het leven dat ik wil”. Het is net als dat oude liedje “Love the One You’re With”.

Het “nu” horloge bracht me in het huidige moment. Het laat me waarderen wat ik al heb en motiveerde me om de veranderingen aan te brengen die ik voor mezelf wil, in plaats van externe omstandigheden en andere mensen de schuld te geven.

Nadat ik mijn “nu” -horloge had omgedaan, verdubbelde ik mijn energie, liet ik het stress-eten vallen en voelde ik weer vreugde. Ik kreeg eindelijk het gevoel dat ik mijn hele lichaam weer in een gebalanceerde, gerevitaliseerde staat bracht en besefte dat ik nu op de juiste plek was, zodat ik kon genieten van wat mijn leven me bracht.

Energiezuiger # 2: Lekkende darm en voedselintoleranties

Lekkende darm is een aandoening waarbij giftige voedseldeeltjes, milieuchemicaliën en bacterieafval door jouw spijsverteringskanaal lekken en het lichaam binnendringen. Deze vreemde deeltjes verhogen je cortisol en zetten je immuunsysteem aan tot strijd. Dit kan ontstekingen veroorzaken en de ontwikkeling van chronische ziekten een vliegende start geven.

Lekkende darm wordt in verband gebracht met astma, diabetes, reumatoïde artritis, prikkelbare darm, nierziekte, psoriasis, chronisch vermoeidheidssyndroom, hartfalen … de lijst gaat maar door. Je kunt je voorstellen dat het bestrijden van dit soort chronische pijn totaal uitput.

Lekkende darm is lastig om te diagnosticeren. Er zijn een paar tests voor, maar lekkende darm maskeert zich vaak als verschillende ziektes. Sommige studies suggereren zelfs dat meer dan honderd auto-immuunziekten allemaal beginnen met lekkende darm.

Bovendien is het niet altijd gerelateerd aan problemen met de spijsvertering. Bijna 30% van de mensen met lekkende darm meldt helemaal geen problemen met de spijsvertering. Voor hen wordt lekkende darm geassocieerd met een andere chronische aandoening, waarbij de verbinding met lekkende darm niet voor de hand ligt.

Er is een zeker een verband tussen lekkende darm en het voedsel dat je eet. Studies tonen aan dat gluten bijdragen ​​aan lekkende darm. Dat geldt ook voor andere problematische voedingsmiddelen zoals eieren, tomaten en aubergines, paprika’s, bepaalde kruiden, noten en zaden.

Het elimineren van sommige of al deze voedingsmiddelen (plus het verminderen/annuleren van “cheat days”) verlicht echt de lekkende darm.

Tot slot, het verwijderen/verminderen van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), het verminderen van stress en controle op darm infecties hebben allemaal bijgedragen tot het verminderen van de lekkende darm symptomen.

Het resultaat voor mij? Nare, humeurige stemmingen en eindeloos piekeren werden verleden tijd. Ik begon opnieuw te ontdekken hoe het is om me weer gelukkig en thuis in mijn lichaam te voelen.

Zo werd ik een meester in het beheersen van stresspieken gedurende de dag en begon dat sexy, energieke leven te leven dat ik gemist had. Ik merkte dat ik vol eindeloze energie zat, vrij van gewrichtspijn, opgeblazen gevoel en extra gewicht. Het was geweldig – allemaal omdat ik mijn lekkende darmproblemen had opgelost.

Energiezuiger # 3: te vaak “ja” zeggen

Er wordt veel van ons verwacht als vrouw en wij leveren. Ik was een drukke werkende moeder van een baby dochter, net als velen van jullie. Ik ploeterde door alle verzoeken die mij elke dag werden gedaan en ik had een mentaliteit om tegen alles ‘ja’ te zeggen, altijd. Was ik vermoeid? Uitgeput? Versleten? Wie zou dat niet zijn als er geen grenzen zijn?

Toen realiseerde ik me dat “ja” een vreselijke energiezuiger kan zijn. Ik veranderde mijn denkwijze en begon te zeggen: “Waarschijnlijk niet.” Ik stelde grenzen en maakte prioriteiten. Ik gaf mezelf toestemming om opzij te gaan en iemand anders de leiding te laten nemen en ik zei tegen mezelf dat ik niet alles voor iedereen kon doen.

Hierna begon de energie weer te vloeien en voelde ik me alsof ik mijn hele lichaam stressbestendig maakte. Ik begon beter te slapen dan ik in jaren had gedaan. Ik was slanker en had meer vitaliteit terug in mijn leven – allemaal omdat ik erachter kwam dat elk verzoek niet met een verplicht “ja” hoeft te komen.

Conclusie

Ik creëerde mijn eigen natuurlijke, stapsgewijze benadering om mijn vreugdevolle, energieke zelf terug te krijgen en onderging een levensveranderende transformatie.

Dit is het beste gedeelte: ik heb er maar 30 dagen over gedaan. Echt waar. Ik herwon mijn hormonale balans en bracht mijn energie in ongeveer een maand in een hoge versnelling – alleen door deze 3 energiezuigers aan te pakken. Ik voelde de kracht om mijn bijnieren te verzorgen en te helen en mijn cortisol en andere hormonen weer in balans te brengen.

Mijn hectische, gefrustreerde, uitgeputte chronisch zelf werd een ding van het verleden. Ik begon de heilige ruimte in mezelf te eren die het verdient om te worden verzorgd, zodra ik me realiseerde dat ik niet van plan was om nog een minuut te verspillen aan het verrot en uitgeputte gevoel.

Er is geen magische “wanneer”, dat de perfecte tijd aangeeft om met de verandering te beginnen. Zoals Emily Dickinson zei: “altijd is samengesteld uit Nu´s“. Met het juiste programma en een beetje toewijding, vond ik mijn energie weer – en ik heb sindsdien nooit meer achterom gekeken.

Laatste Tip: om je lichaam weer in balans te brengen heb je gezond eten nodig, dus onder andere veel groenten en fruit. Ik zelf ben, zoals je misschien al weet, een grote fan van juicen, maar….

mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice
On a Mission for Nutrition

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel