Drie Vreemde Manieren Om Overeten Te Voorkomen

Het is gemakkelijk om te veel te eten. In feite zit overeten vrijwel ingebouwd in onze cultuur. We kunnen het de schuld geven van “supergrote” porties, gebrek aan traditionele maaltijd, voedsel dat is ontworpen om het onmogelijk te maken om te stoppen met eten … de lijst gaat maar door.

Dus hoe vecht je terug? Wat zijn enkele geheimen van zelfbeheersing?

Terwijl ik door onderzoeken bladerde, heb ik enkele zeer verrassende manieren ontdekt waarop je minder kunt eten – en gewicht verliest zonder te moeilijke acties.

Gewichtsverlies truc # 1: eten voor een spiegel

Als je voor een spiegel eet, word je op de een of andere manier bewust van de manier waarop je eet, waardoor je minder eet.

De volgende keer dat je merkt dat je alleen bent met een bak Ben en Jerry’s, bekijk jezelf eens in de spiegel.

Iowa State University onderzoekers zetten 320 hongerige studenten in een kamer met wat bagels en drie verschillende soorten roomkazen: normaal, vetarm en geen vet.

De helft van de deelnemers keek naar de spiegel en de andere helft was zalig onwetend.
Terwijl beide groepen de geen vet en vetarme versies vrijuit proefden, waren degenen die in de spiegel keken minder geneigd om de gewone roomkaas te smeren.

Ze aten zelfs 32 procent minder volle roomkaas. (1)

Gewichtsverlies truc # 2: Eet in het gezelschap van mannen

Het is altijd gemakkelijker om te veel te eten dan om goed te eten.

Deze is echt interessant en verrassend.

Als je calorieën wilt verminderen, zorg er dan voor dat een van de mensen aan je eettafel een man is.

Onderzoekers zaten gedurende een periode van tien dagen in een eetcafé op een universiteitscampus. Ze observeerden hoeveel voedsel mensen consumeerden op basis van met wie ze aten. (2)

Wat ze vonden is een beetje gek… Als je een man bent, zul je de neiging hebben om MEER te eten wanneer je bij een vrouw bent (onbewust om meer mannelijk te lijken) dan wanneer je met andere mannen eet.

En als je een vrouw bent, zul je de neiging hebben om MINDER te eten als er een man bij is (om vrouwelijker te lijken) dan met andere vrouwen.

Dus of je nu man of vrouw bent, eet met mannen en je zult minder eten!

Gewichtsverlies Truc # 3: Eet niet met jouw computer

De bottom line is, neem tijd om je eten te eten. Door dit zonder enige afleiding te doen zul je je voller voelen dan met afleiding.

Eten voor de computer – of iets doen, echt, tijdens het eten – is vetmesten. Dat zegt een studie gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition. (3)·

Onderzoekers gaven 44 mensen lunch – de helft voor een computerspel patience, de andere helft werd niet afgeleid.

Degenen die tijdens het spelen van het spel aten voelden zich minder vol na het eten dan deelnemers die aten zonder enige afleiding. De solitaire spelers aten na de lunch bijna twee keer zoveel snacks als degenen die het spel niet hadden gespeeld. En de solitaire spelers vonden het moeilijker om zich te herinneren wat ze gegeten hadden.

Moraal van het verhaal: concentreer je op je eten. Kijk niet naar het ochtendnieuws terwijl je op je ontbijt kauwt. Kauw langzaam. Stem af op de smaak, textuur, geur en het gevoel van je eten. Zorg ervoor dat je het echt helemaal opneemt.

Ik hoop dat je hebt genoten van deze vreemde manieren om minder te eten.

Heb je toch meer hulp nodig om minder te eten én gezond tegelijkertijd bekijk de optie van Organico Turbo Green juice™  dan eens.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice
On a Mission for Nutrition

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

Referenties:

1. Sentyrz SM, Bushman BJ. Mirror, mirror on the wall, who’s the thinnest one of all? Effects of self-awareness on consumption of full-fat, reduced-fat, and no-fat products. J Appl Psychol. 1998;83(6):944-949. PMID: 9885199.

2. Allen-O’Donnell M., Cottingham MD, Nowak TC, Snyder KA. Impact of group settings and gender on meals purchased by college students. J Appl Soc Psychol. 2011;41:2268-2283.

3. Oldham-Cooper RE, Hardman CA, Nicoll CE, Rogers PJ, Brunstrom JM. Playing a computer game during lunch affects fullness, memory for lunch, and later snack intake. Am J Clin Nutr. 2011;93(2):308-313. PMID: 21147857.