Heb Jij Last Van De Symptomen Van De Menopauze?

Veel vrouwen schrijven me om te vragen wat ze kunnen doen aan de symptomen van de menopauze. Ik ben daar niet verrast over. Tot 80% van de vrouwen zullen in hun leven opvliegers ervaren. En dit is slechts 1 symptoom van de menopauze – andere symptomen variëren van nachtelijk zweten en stemmingswisselingen tot problemen met slapen. Hieronder geef ik je een paar tips om deze symptomen tegen te gaan.

De symptomen kunnen lang duren. In feite kunnen sommige vrouwen symptomen tot 8 jaar ervaren. De gemiddelde leeftijd van de menopauze is 51, echter beginnen de veranderingen in je lichaam jaren eerder.

Deze tijd voorafgaand aan de menopauze wordt perimenopauze genoemd. Tijdens de perimenopauze zijn de productie van oestrogeen en progesteron niet goed… en ervaar je soms symptomen van een volledige menopauze.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige, natuurlijke dingen die je kunt doen om de symptomen te verzachten. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende symptomen en hoe je deze kunt aanpakken:

Opvliegers

 • Houd een dagboek bij van wanneer je de opvliegers ervaart. Kijk of er patronen verschijnen en probeer vervolgens de triggers te ontwijken. Veel voorkomende oorzaken zijn gekruid eten, alcohol, cafeïne, stress en een warme kamer/omgeving.
 • Kleed je in lagen, zodat je deze makkelijk aan en uit kunt doen als dat nodig is.
 • Gebruik een draagbare ventilator.
 • Rook niet! Je weet al dat roken het risico op hartaandoeningen, beroertes, osteoporose, kanker en een reeks andere gezondheidsproblemen verhoogt. Wist je dat het ook een vroege menopauze kan veroorzaken? En het kan ook opvliegers verhogen.

 

Slaapproblemen

 • Zorg ervoor dat de slaapkamer donker, stil en koel is (18 graden is ideaal).
 • Gebruik je slaapkamer alleen voor slaap en seks.+Draag pyjama’s die zweet uit je huid trekken.
 • Probeer valeriaan-kruidenthee 45 minuten voor het slapengaan.
 • Vermijd warm en pittig voedsel en alcohol, evenals cafeïne enkele uren voor het slapen gaan.

Stemmingswisselingen

 • Verhoog complexe koolhydraten, die de hersenen kunnen helpen om serotonine te produceren, een chemische stof die helpt je zenuwen te kalmeren. Probeer gerst in plaats van witte rijst of pasta in soepen, vervang een zoete aardappel voor een gewone aardappel, gebruik haver in plaats van broodkruimels in gehaktbrood en bak met volkoren bloem en haverzemelen in plaats van witte bloem.
 • Beweeg minstens 30 minuten per dag, 5 keer per week. Het bewegen van je lichaam verhoogt endorfines – de feel-good chemicaliën in je hersenen.

Vaginale droogheid

 • Probeer een vaginale moisturizer om droogheid aan te pakken en vocht aan te vullen.
 • Op water gebaseerde smeermiddelen kunnen seks comfortabeler maken.
 • Seksueel actief blijven helpt de bloedstroom naar de vagina te vergroten.

Nog een super belangrijke opmerking: na de menopauze moet calcium in een vrouw stijgen om de gezondheid van de botten te behouden. Vrouwen van 51 jaar en ouder zouden elke dag 1200 mg calcium moeten binnenkrijgen.

Vitamine D is ook belangrijk voor de gezondheid van de botten. Vrouwen van 51 tot 70 jaar zouden dagelijks minstens 600 IU vitamine D moeten krijgen. Vrouwen van 71 jaar en ouder hebben elke dag ten minste 800 IE vitamine D nodig. Hogere hoeveelheden, ten minste 1.000 IE per dag, kunnen nodig zijn om optimale lichaamswaarden te bereiken en te behouden, niet alleen voor de gezondheid van de botten, maar ook om de gezondheid van het immuunsysteem te ondersteunen, een gezonde celdeling te bevorderen en spierkracht te behouden.

Ik ben altijd op zoek naar gezondheidsoplossingen, waaronder voedingssupplementen, die worden ondersteund door degelijke wetenschap.

En daarom ben ik zo blij met de Organico TURBO Green Juice™! Deze zorgen er namelijk voor dat je de noodzakelijke vitaminen, antioxidanten, en mineralen binnenkrijgt die zo belangrijk zijn om jouw lichaam optimaal te kunnen laten functioneren, ook tijdens de menopauze.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice
On a Mission for Nutrition

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel