Wat Is Er Zo Belangrijk Aan Groenten?

Laten we eerlijk zijn. Ik word ook niet wakker met de gedachte “Ik kan niet wachten om vandaag groenten te eten!!!” Ik drink liever gouden melk of eet liever elke dag pizza en taart!

En aangezien onderzoeken uitwijzen dat slechts één op de tien volwassenen voldoet aan de aanbevelingen van 2 tot 3 kopjes groenten per dag eten, vermoed ik dat de meesten van jullie dat ook niet doen.

Meestal moet ik mezelf voor de gek houden om ze op te eten. Jaren van een gezonde levensstijl hebben het eten van groene groenten niet makkelijker gemaakt. Ik ben altijd op zoek naar recepten om het spannend te houden.

Tijdens de afgelopen vijf jaar, terwijl ik meer dan 300.000 mensen hielp bij hun gewichtsverlies, realiseerde ik me dat ik niet de ENIGE ben die niet enthousiast is over het eten van groenten.

Keer op keer hoor ik: Katja, ik haat broccoli en spruitjes.

Gebruik supplementen voor superfoods

Dus begon ik een paar jaar geleden een greens-supplement te gebruiken. Het deed me veel goeds, maar het smaakte naar vuil. Dus ik probeerde er nog één en nog één en nog één.

Na het eten van het equivalent van de inhoud van een vuilniswagen, besloot ik het op me te nemen om het eerste geweldig smakende GREENS-supplement te maken.

We willen allemaal gezond voedsel eten dat goed smaakt. Dus daar ging ik ook voor met de Turbo Green Juice!

Organico Turbo Green juice™ levert een dosis fris-smakende dagelijkse greens. Eén schep is het antioxidant-equivalent van ACHT volledige porties fruit en groenten. Dat is bijvoorbeeld …

 • 32 druiven
 • 1 paprika
 • 1 grote appel
 • 1 kopje bloemkool
 • 12 wortels
 • 2 kopjes boerenkool
 • 2 kopjes spinazie

Turbo Green Juice:

 • Helpt bij het ondersteunen van gewichtsbeheersing
 • Helpt je lichaam te ontgiften en alkaliseren
 • Biedt immuun versterkende antioxidanten
 • Geeft je meer energie
 • Biedt ontstekingsremmende eigenschappen.

Sleutel tot een gezond eetpatroon

Voldoende fruit en groene groenten eten is cruciaal voor een goede gezondheid. Deze superfoods bevatten krachtige voedingsstoffen die belangrijk zijn.

Zeer weinig Nederlanders en Belgen eten elke dag de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit, waardoor ze risico lopen op chronische ziekten zoals diabetes en hartaandoeningen.

Zeven van de 10 belangrijkste doodsoorzaken zijn te wijten aan chronische ziekten. Maar een eetpatroon dat rijk is aan fruit en groenten – gekookt of rauw – kan het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, diabetes, obesitas en sommige vormen van kanker helpen verminderen.

Wat maakt greens zo geweldig?

Het eten van een gezond dieet boordevol groene groenten geeft je lichaam de voeding die het nodig heeft. Groene groenten zijn superfoods boordevol vitamines, antioxidanten, vezels, ijzer, magnesium, kalium en calcium.

Groene groenten zijn misschien wel één van de beste kanker bestrijdende voedingsmiddelen en ze helpen ook ontstekingsziekten te voorkomen en botten te beschermen tegen osteoporose.

Gezonde groene groente-keuzes omvatten spinazie, boerenkool, broccoli, boerenkool, kool, snijsla, snijbiet, rucola, andijvie en paksoi.

Deze groenten bevatten meestal

Vitamine K: Je lichaam heeft vitamine K nodig om protrombine te produceren voor de bloedstolling en het botmetabolisme.

Vitamine A: Je lichaam heeft vitamine A nodig voor een gezond gezichtsvermogen, je immuunsysteem en om je hart, longen, nieren en andere organen goed te laten werken.

Vitamine C: Je lichaam heeft vitamine C nodig om alle lichaamsweefsels te herstellen, te laten groeien en te ontwikkelen. Het helpt het lichaam collageen te produceren en ijzer te absorberen. Vitamine C is ook van vitaal belang voor je immuunsysteem, helpt wonden te genezen en helpt je lichaam kraakbeen, botten en tanden te behouden.

Beta-caroteen: het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen kan kanker en hartaandoeningen helpen voorkomen, het risico op huidaandoeningen zoals psoriasis verminderen en de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson helpen behandelen

Luteïne: Bekend als de oogvitamine, het eten van voedsel dat rijk is aan luteïne kan cataract en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie helpen voorkomen.

Enkele van de krachtigste groene superfoods zijn

Boerenkool: rijk aan vitamine K, vitamine A en vitamine C. Het bevat ook luteïne en bètacaroteen. Helaas, om te profiteren van al die voedingsstoffen, moet je boerenkool rauw eten en dat heeft een bittere smaak.

Spinazie: rijk aan vitamine A, vitamine K, bètacaroteen en luteïne. Spinazie helpt ook om de bloeddruk te verlagen.

Microgreens: rijk aan vitamine C, E en K. Eenmaal als garnering gebruikt, zijn deze onrijpe groenten, geproduceerd uit de zaden van groenten en kruiden, vol smaak en voedingsstoffen.

Romaine-sla: rijk aan vitamine A en K en uit onderzoek blijkt dat het eten van sla de gezondheid van het hart kan verbeteren. Net als boerenkool moet romaine sla rauw worden gegeten om zijn voedingsstoffen binnen te krijgen.

Snijbiet: rijk aan vitamine A, C en K, deze groente behoort tot dezelfde familie als bieten en spinazie en wordt gebruikt in de mediterrane keuken.

Maak het eten van groenten gemakkelijk

We weten dus dat groene groenten goed voor ons zijn, maar het blijft voor veel mensen nog steeds een uitdaging om ze te eten. Ze kunnen ook een uitdaging zijn om te koken en soms bederven ze voordat je ze eet. Bovendien smaken de meeste groenten gewoon niet lekker.

Serieus, als je zou moeten kiezen tussen een bord vol boerenkool of een stuk appeltaart, wat zou je dan liever hebben?

Met Organico Turbo Green juice™ krijg je de voedingskracht van groene superfoods maar met een frisse smaak. Elke dag een glas van deze gezonde drank zal je helpen je dagelijkse behoefte aan groenten en fruit binnen te krijgen zonder het gevoel te hebben dat je een mondvol vuil inslikt.

Nu kunnen jij en de mensen in je leven om wie je geeft dezelfde gezondheidsvoordelen krijgen door elke dag het lekkerste groene superfoods-poeder te drinken.

Je kunt Organico TURBO Green Juice™ door je dagelijkse juice mengen, of gemengd met water of je favoriete drankje.

Het maakt niet wanneer je Turbo Green Juice drinkt. Je kunt het op elk moment of meerdere keren per dag gebruiken om ervoor te zorgen dat je jouw dagelijkse voedingsbehoefte binnenkrijgt.

Optimale gezondheid

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel