Veilige, Natuurlijke en Effectieve Ontgifting- en Detoxmethoden

We weten dat het lichaam een natuurlijke ontgiftingssysteem heeft dat de nieren en de lever gebruikt om jouw lichaam te ontdoen van toxinen. Wat zou je moeten doen als je jouw lichaam wilt helpen en het afvoeren van toxinen makkelijker wilt maken? Als je jouw lichaam wilt helpen te ontgiften dan zijn er een aantal belangrijke stappen die je kunt nemen… 

Clean Diet

clean dietEen ‘clean diet’ is jouw beste ontgiftingsplan. Voedzaam voedsel voorziet jouw lichaam van wat het nodig heeft. Het verwijderen van bewerkt voedsel met kunstmatige kleuren en smaken, fastfood, gefrituurd eten, alcohol, suiker en witte bloem, helpt het lichaam zich te helen en ondersteunt het natuurlijke ontgiftingsproces.

In een interview met tijdschrift Elle, zegt Dr. Woodson Merrell, voorzitter van de afdeling Integrale Geneeskunde in het Manhattan’s Beth Israel Medical Center, “We ontgiften door voedzaam voedsel te eten en door producten te vermijden die volzitten met pesticiden, conserveermiddelen, overmatig suiker of verzadigde vetten.”

“Ontgiften is niet een metabolische gratie verkregen door extreme boetedoening; het is een proces dat zich elke seconde van ons leven in onze cellen ontvouwt, het meest zichtbaar in de lever. ”Dr. Kathleen M. Zelman meldt dat “als het idee van ontgiften je aantrekt, je “clean eten” kunt proberen dat zich richt op groenten, fruit, volkoren granen en magere eiwitten – eigenlijk voeding zonder veel bewerking. Dat is goed voor je en het geeft je mogelijk langdurende resultaten, zeker als je van bewegen een gewoonte maakt.”

Hydrateren

hydraterenEen goede ontgifting begint met het drinken van water. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven zodat je nieren genoeg water hebben om de toxinen te verwerken. Hydratatie ondersteunt ook een gezonde stoelgang en spijsvertering. Hoe meer water je drinkt, hoe sneller jouw nieren de toxinen kunnen verwijderen.

Als je elk uur plast dan weet je dat je genoeg gehydrateerd bent om jouw nieren voorzichtig te reinigen. ElektrolytenElektrolyten zijn mineralen en zouten die verantwoordelijk zijn voor vele cellulaire processen. De primaire elektrolyten zijn sodium, kalium, calcium en magnesium en deze voedingsstoffen zorgen voor hydratatie van het lichaam dat weer het natuurlijke ontgiftingsproces ondersteunt.

Indien je geen uitgebalanceerd en gevarieerd dieet gebruikt, dan kun je één van de vele elektrolytenstoornissen ontwikkelen.

Drink Jouw Citroenen

Citroenwater of citroenthee is een primair ingrediënt dat voorkomt in vele ontgiftingsdiëten. Een reden hiervoor is het hoge voedingsgehalte dat vers citroensap bevat. Een glas vers citroensap heeft 9% van de dagelijkse kalium, 8% van het dagelijkse foliumzuur, 4% van het dagelijkse magnesium en 4% van de vezels. Citroensap geeft je ook 187% van jouw dagelijkse vitamine C, een belangrijke antioxidant die vrije radicalen bestrijdt en een gezond immuunsysteem bevordert.

citroen sapkuurOmdat citroenen vol antioxidanten zitten kun je een toename opmerken van helderheid van je huid en een boost in je humeur en energie. Warm water met vers citroensap drinken, als je wakker wordt, zorgt voor de belangrijke hydraterende elektrolyten, (belangrijk bij het ontwaken, aangezien het lichaam uitgedroogd raakt tijdens de slaap) en citroensap zorgt voor de productie van belangrijke enzymen in de lever, die helpen bij gezonde spijsvertering en de lever ondersteunen bij het zuiveren van toxinen.

Samen met de vitale voedingsstoffen, zorgen de zuren in het citroensap voor een langzamere vertering van goed eten. Wil je meer weten over de Citroen Sapkuur, welk het juiste recept is, en hoe je de meest voorkomende valkuilen kan vermijden, dan vind je via deze link meer informatie.

Citroen is ook een natuurlijke diureticum, dat je zal helpen om overvloedig water af te voeren dat je hebt ingenomen tijdens hydratatie.

Drink Paardebloemthee

paardebloemtheePaardebloem is een kruid dat de leverfunctie een boost geeft. De lever is het belangrijkste orgaan om toxinen uit je lichaam te verwijderen.

Bewegen

Bewegen verbetert de spijsvertering en de circulatie in het bloed en lymfensysteem. Het zorgt er ook voor dat je zweet, wat helpt toxinen af te voeren. Het vermindert ook stress, die alle interne processen van het lichaam ondersteunt.

Verwijder Junkfood

Vermijd inname van chemicaliën door voorbereide maaltijden, junkfood, kunstmatige kleuren/ smaken en andere rommel zoals slechte vetten en suikers.

Goed Slapen

Het lichaam en de lever voeren natuurlijke ontgiftingsprocessen uit tijdens de slaap. Als je problemen hebt om in slaap te vallen en te blijven, ga dan naar de dokter. Er zijn vele, natuurlijke remedies voor slapeloosheid. Stress kan het begin van het slaapprobleem zijn.

Dry Brush Je Huid (droog borstelen)

Bevordert de lymfestroom, verbetert de bloedcirculatie, exfolieert en verwijdert de dode huidcellen en reinigt de poriën.

Ga Voor Biologisch

biologisch etenBiologisch eten verwijdert de inname van pesticiden toxinen achtergelaten op de schil van de fruit en groentes die geteeld zijn met de conventionele landbouwmethoden.

Minderen Van Suiker

“Begin bij het minderen van de hoeveelheid suiker die je eet,” zegt Dokter Matt Dower, en dat betekent ook honing, melasse en kunstmatige zoetstoffen.  “Als je meer suiker eet, dan vraag je je lichaam om meer insuline, met als gevolg dat je alvleesklier geforceerd wordt en je jezelf uitput,” zegt hij. “Op de lange termijn kan dit soort gewoontes chronische vermoeidheid, diabetes, kanker en overgewicht veroorzaken.”

Drink Veel Thee

“Niet alleen zit thee vol antioxidanten, het hydrateert je ook (vooral kruidenthee) en vult het je,” zegt Ashley Karr, een onderzoekspsycholoog en wellness coach. “Dit betekent dat je minder snel zult overeten of de verkeerde dingen zult eten!” Vergeet niet dat de cafeïne in thee anders is dan de cafeïne in koffie —het is zachter voor je systeem. Het geeft je ook een oppepper.

De Neti Pot

Vergeet niet dat vervuiling en allergenen overal om je heen zijn. Ze zitten in de lucht en kunnen allergie symptomen veroorzaken (zoals gezwollen, rode ogen). Dr. Travis Stork, adviseert je om je neusholtes regelmatig te spoelen met Neti Pot. Dit kan de bijwerkingen van luchtverontreinigende stoffen verwijderen en op natuurlijke wijze tot een betere ademhaling leiden. Als je de Neti Pot gebruikt voor het naar bed gaan, is het nog beter omdat het je slaap verbetert.

Zweten

zweten als detoxBewegen, een sauna of een met stoom gevulde badkamer helpt je om toxinen uit je lichaam te zweten.   Forbes Riley is een grote fan van ontgiften. Zo heeft zij haar zwangerschapskilo´s kwijtgeraakt op 42 jarige leeftijd, na de geboorte van haar tweeling. Ze suggereert om regelmatig naar de sauna te gaan.  “Er is niets ontgiftender dan het uitzweten,” zegt ze.

Warm Bad Met Epsom Zout

20 Minuten in een warm bad met Epsom zout weken laat jouw huid de magnesium, andere mineralen en voedingsstoffen absorberen die in het zout zitten. Dat bevordert de natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam. In de Citroen Sapkuur ontdek je hoe je dit relaxerende bad precies klaarmaakt.

Eet Groenten van de Kruisbloemenfamilie

Boerenkool, broccoli, spruitjes, kool en boerenkool zitten vol antioxidanten die het lichaam ondersteunen bij het bestrijden van de toxinen.

Bessen en Kleurrijke Producten

De felgekleurde, rode, blauwe en paarse fruit en groenten bevatten een hoog gehalte aan de belangrijke antioxidanten die helpen bij het bestrijden van de vrij radicalen en activeert de belangrijke leverenzymen die helpen schadelijke stoffen in het lichaam te elimineren.

Gedraaide Yoga Houdingen

Stimuleren op natuurlijke wijze de spijsvertering en de stoelgang.

Drink Verse Green Juices

verse green juicesGroenten zitten vol vezels die de spijsvertering ondersteunen, voedingsstoffen leveren die de lever ondersteunen en de spijsvertering verbeteren. Het beste is om je groenten te slow juicen. Dit vraagt een beetje extra werk en je hebt een degelijke slow juicer nodig. Heb je hier niet alle dagen tijd voor, of zie je op tegen de wekelijkse extra aankoop van 2à tot 30 kilo groenten, gebruik dan een gezonde, organische green poeder zoals Organico greens.

Deze bevat naast 27 verschillende groenten- en fruitsoorten ook nog 11 superfoods. Dagelijks één glas Organico greens komt overeen met 4 à 5 vers geperste green juices.

Eet Zwavelrijke Voedingsmiddelen

Knoflook en uien zitten vol antioxidanten die het lichaam helpen om vrije radicalen te bestrijden en toxinen af te weren.

Gebruik Kurkuma en Groene Thee

De kruiden kurkuma en 100% pure groene thee ondersteunen het ontgiftingsproces van het lichaam. Bij kurkuma zitten de helende en preventieve bestanddelen in de curcumine. Dit komt in ongeveer 4% tot 6% van gewoon kurkuma poeder terug. Je zou dus al ettelijke kilo’s kurkuma poeder moeten gebruiken om de maximale effecten van de curcumine te ervaren.

Wanneer je kurkuma poeder of capsules koopt, kijk dan goed na wat er werkelijk in zit. De meeste kurkuma supplementen die verkocht worden, bevatten weliswaar kurkuma maar dus weinig of geen curcumine. Kies steeds voor een poeder of supplement dat het bijzondere C3(95%) superkritische extractie concentraat bevat.  Dergelijke supplementen bevatten tot 30 keer meer curcumine dan de meeste gewone supplementen.

Eet Magere Proteïnen

Eiwitten helpen bij het behouden van een gezond glutathione-niveau in het lichaam, wat het belangrijkste ontgiftingsenzym is.

Vul Voeding Aan

antioxidantenAls jouw dieet gebrek heeft aan antioxidanten, vitaminen en mineralen overweeg dan eens om een green juice supplement te nemen. Voedingsstoffen zijn essentieel bij de ondersteuning van het ontgiftingssysteem van het lichaam.

Gefermenteerde Voedingsmiddelen

Yoghurt, kimchi, kefir en zuurkool bevatten natuurlijke probiotica of goede darmbacteriën die helpen bij een gezonde spijsvertering en helpen het lichaam vrij te maken van toxinen van microben die in de darmen verblijven.

Heb je soms een opgeblazen gevoel of voel je jezelf soms futloos, dan is je spijsvertering mogelijk ontregelt. Extra probiotica supplementen gebruiken, kunnen dan wonderen doen en je terug een opgelucht gevoel geven.

Kijk na dat de probiotica supplementen capsules heeft die maagzuur resistent zijn. Zo niet geraken de probiotica niet in je darmstelsel en hebben ze ook geen effect. Controleer ook dat deze minstens 8 of 9 kwalitatieve stammen bevatten en dat er minimaal 50 miljard CFU’s per gram aanwezig zijn.

Organico Probiotica is kwalitatief waarschijnlijk een van de beste probiotica supplementen op de Europese markt.

Fruit en Groenten

Fruit en groenten bevatten essentiële micronutriënten en fytochemicaliën die nergens anders te vinden zijn. Als je jouw lichaam alles geeft wat het nodig heeft op voedingsgebied, dan zal het veel makkelijker zijn ontgiftingsfuncties uitvoeren.

Eet Meer Vezels

Vezel ondersteunt de spijsvertering en houdt je op peil, waardoor je het lichaam ondersteunt bij de natuurlijke ontgifting en reinigingsprocessen. Vezels komen in twee vormen. De oplosbare vezel lost op in water en vormt zo een gel in het spijsverteringskanaal.

Belangrijkste Soorten Oplosbare Vezels

• Beta glucans – verkregen uit gerst, rogge en haver

• Pectine – groenten, fruit en peulvruchten

• Natuurlijke gom – Arabische gom (van de acacia), zeewier en bepaalde soorten zaden

• Inuline – verkregen van tarweproducten, cichorei, uien en artisjokken

Onoplosbare vezels

lossen niet op in water en gaan vrijwel ongewijzigd door de darmen.

Bronnen van Onoplosbare Vezelsonoplosbare vezels

• Haverzemelen

• Vlaszaden

• Artisjokken

• Bruine bonen

• Pompoen

• Fruit met schil, zoals appels en peren

• Zonnebloemzaden

• Noten

• Maïs

• Zoete aardappelen

• Groene erwten

• Wortelen

• Spruiten

• Broccoli

• Boerenkool

• Spinazie

• Bessen

Maria-distel (Silybum Marianum)

Door onderzoek is aangetoond dat de Silymarine in de kruid Maria-distel de lever beschermt tegen verschillende industriële toxinen, zoals tetrachloorkoolstof. Mariadistel bevordert een gezonde leverfunctie omdat het de toxinen verwijdert.

Veiligheidstips en Overwegingen voor Ontgifting en Reiniging

• Omdat ontgiftingsprogramma´s breed kunnen variëren en een risico kunnen vormen voor sommige mensen (zoals mensen met meerdere kwalen, mensen die meerdere medicijnen nemen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven), is het belangrijk om met een voedingsconsulent te werken die jouw gezondheidsdoelen begrijpt en in staat is om het ontgiftingsprogramma te evalueren op veiligheid en effectiviteit.

In de Citroen Sapkuur Geheimen verklap ik je al mijn trucjes en ervaring om op een veilige, gezonde manier door deze kuur te gaan. Ik duidt je ook op enkele veel voorkomende valkuilen waardoor velen er niet in slagen deze kuur goed af te ronden.

• Ik adviseer je om niet meer dan twee keer per jaar de Citroen Sapkuur te doen. Zelf doe ik het aan het einde of begin van het jaar en net voor de zomer zodat mijn darmstelsel netjes gezuiverd is en ik energetisch opgeladen ben voor de volgende 6 maanden.

Eet vijf tot negen porties groenten en fruit per dag. Deze geven jou vitaminen en mineralen, antioxidanten en vezels. Eet ook een breed scala aan fruit en groenten, niet slechts één soort. Een appel per dag kan misschien de dokter weghouden, maar negen appels per dag zorgt misschien voor het tegenovergestelde.  Geraak je niet aan dergelijke porties, overweeg dan Organico Green Juice zodat je in amper 30 seconden je lichaam voorziet met een gezonde extra portie vitamines, mineralen en superfoods.

• Vermijd diëten die alle koolhydraten verwijderen. Het elimineren van complexe koolhydraten betekent dat je een belangrijke vezelbron verwijdert. Deze vezelbron is essentieel voor het natuurlijke ontgiftingsproces in jouw lichaam.  In Het Mentale Dieet Plan ontdek je het verschil tussen ‘goede en slechte’ koolhydraten en hoe je op een gebalanceerde manier je eetpatroon verbetert.

• Let ook op met een raw-food ontgiftingsdieet. Met dit dieet kan je  parasieten oplopen of een door voedsel overgedragen ziekte, die je normaal gesproken dood door het eten te koken.

Sommige groenten zijn giftig als je ze in grote hoeveelheden eet, denk aan rabarber, boekweitkiemen en sperziebonen.

Begin in de plaats dagelijks de slow juicen, of, wanneer je hier de tijd niet voor hebt, geniet dan van de voordelen van een Organico Green Juice, zodat je lichaam dagelijks een extra gezonde portie antioxidanten, vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Laatste Overwegingen

gezonde detoxAlle reinigingen pleiten voor een toename van water en citroensap gebruik,. Geef je lichaam de mogelijkheid om op natuurlijke manier de dingen te filteren via de lever en de nieren.

Dat is de beste manier om een ontgifting te doen. Het is belangrijk om je spijsvertering goed te laten werken. Je wilt je goede darmflora intact houden.

Het toevoegen van een goede probioticum, zoals in Organico Probiotica wordt gevonden, zal jouw spijsvertering verbeteren.

Dit zijn de eenvoudigste en meest gezonde methodes om jouw lichaam te ontgiften.

Probeer ze uit en zie hoe het jouw algehele gezondheid verbetert.

 

Slowjuicen voor een optimale gezondheid

Wanneer je dagelijks 2 tot 3 kilo rauwe groenten zou eten, kan je er bijna zeker van zijn dat je lichaam voldoende anti-oxidanten en vitamines binnenkrijgt om zichzelf voldoende te beschermen en te reinigen. De meeste mensen komen er echter niet toe om 2 tot 3kg rauwe groenten te eten per dag. Het is redelijk veel werk, veel rauwe groenten smaken niet echt lekker en je zit al snel een halfuur of langer te kauwen.

Daarom is slowjuicen een ideale manier om dagelijks die noodzakelijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Er is niets zo gezond als slow juicen. Het bezorgt je dagelijks alles waar je lichaam ‘gek’ op is en… het is één van de beste preventieve dingen die je voor je gezondheid kan doen.

slow juicenZorg er echter voor dat de juice geen suikerdrankje wordt. Veel suiker is slecht voor de lijn en je cholesterolgehalte. Zeker in vloeibare vorm. Ook fruitsuikers blijven suikers. Zorg daarom voor een goede verhouding van groente en fruit. Met een verhouding van 90% groente en 10% fruit zit je goed!

Helaas komt er bij slowjuicen ook wel wat werk kijken, naast dat je dagelijks 2 tot 3kg extra groenten en fruit dient te kopen, wassen, snijden en persen. De meeste mensen beginnen enthousiast met slowjuicen, investeren enkele honderden euro’s in een goede slowjuicer, om dan, na enkele dagen of weken, deze supergezonde gewoonte te laten verwateren.

Jammer, maar toegegeven, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, kom er niet steeds toe om dagelijks te slowjuicen.

Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Organico Green Juice te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken. En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Organico greens toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan ook eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals gember, tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris af zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat terugvinden in je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling kan betekenen.

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel