3 Redenen Waarom Je Te Veel Eet (en waarom het niet jouw schuld is)

Eén ding heeft me vandaag de pen in doen kruipen en dat is de manier waarop we een bepaald soort voedsel te veel eten.

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat de term ‘complottheorie’ op veel verschillende terreinen wordt gebruikt. En voor het grootste deel onderschrijf ik het concept niet.

Ik maak hier echter een uitzondering. Deze voedingsmiddelen zijn speciaal voor ons ontworpen om te veel van te eten.
Ik verzin dit niet.

Welke voedingsmiddelen zijn dit?

Verpakt en bewerkt voedsel.

De fabrikanten gebruiken zelfs trucs SPECIAAL ontworpen om ons meer te laten eten dan nodig is. Ja zeker. Bewerkt voedsel is opzettelijk ontworpen om ons er naar te laten snakken – en van te eten -.

Hoe doen ze dat? Ik zal je 3 manieren tonen waarop voedselproducenten ons meer laten eten van wat ze verkopen:

Truc # 1: Hunkering

Ken je dat gevoel van IK MOET NU die zak chips hebben die in de kast ligt, NU GELIJK! Daar is een naam voor en dat is hunkering.

De reden dat je niet slechts 1 chipje kunt eten, is vanwege de verschillende smaken die perfect in de chips verwerkt zitten.

Het zout, dat zich aan de buitenkant van de chip bevindt, raakt eerst je tong. Het stuurt een bericht naar het pleziercentrum van de hersenen, dat vervolgens een signaal terugstuurt met de mededeling: Laat maar komen!”

En terwijl onze hersenen uiteindelijk genoeg zouden krijgen van één smaak (bekend als “sensatiespecifieke verzadiging”) en ons vertellen om te stoppen met eten, heeft de junkfoodsector die hindernis overwonnen door er veel vet in te gooien (wat ook helpt om het pleziercentrum van de hersenen te activeren) en, voor de goede orde, wat aardappelzetmeel, dat wordt omgezet in suiker in het lichaam.

Truc # 2: verdwijnende caloriedichtheid

Je neemt een hap van een Cheetos, voelt een lichte knal, dan is er opeens niets te slikken – alleen de smaak lost op in je mond. Snacks die in je mond smelten, zoals cheetos, meringues of suikerspinnen, hebben iets dat verdwijnende caloriedichtheid wordt genoemd.

Dat betekent dat de maag niet het signaal krijgt dat je al die calorieën hebt opgegeten. Dus je brein registreert nooit dat het vol is – ook al eet je honderden, zelfs duizenden calorieën. Dus je reikt naar nog een handjevol. En nog een. En nog een.

Truc # 3: dynamisch contrast

Weet je hoe ik zei dat je hersenen uiteindelijk van één smaak moe worden? Voedingsmiddelen met dynamisch contrast geven een hele reeks verschillende gevoelens in hetzelfde voedsel. Bijvoorbeeld: een knapperige buitenkant gevolgd door iets met een zachte of romige textuur. Denk aan chocolade met karamel in het midden of een Oreo-koekje.

Het brein houdt van deze nieuwe sensaties, dus het zoekt ze op. En het dynamische contrast houdt de hersenen geïnteresseerd, zodat het nooit moe wordt om het te eten.

Dus … wat kunnen we eraan doen?

Nu we weten dat je voedsel eet dat zorgvuldig is gemaakt met allerlei smaken en sensaties die zo verslavend mogelijk zijn, laten we een aantal manieren bedenken om tegen deze rommel te vechten.

Hier zijn enkele tips:

Koop hele voedingsmiddelen

Als de rommel niet in huis is, kun je het niet opeten. Wanneer je in de winkel bent, shop je in de perimeter. Daar vind je hoog volume, gezond, niet-bewerkte producten, inclusief groenten, fruit, mager vlees en zuivelproducten.

Creëer jouw eigen dynamisch contrast

Meng dingen op je bord om het interessant te houden. Probeer wortels met hummus, gewone magere yoghurt met muesli en bessen, havermout met kaneel en een snufje amandelen.

Stop voordat je doorslikt

Vraag jezelf voordat je eet: “Rommelt mijn maag? Ben ik duizelig?” Dit zijn tekenen van fysieke honger.

Als die fysieke tekenen afwezig zijn, vraag jezelf dan: “Ben ik gestrest? Angstig? Verveeld?” Kom dan met andere manieren om het probleem op te lossen. Neem een bad, lees een goed boek, mediteer, ga wandelen, etc …

Konden we de ongezonde schappen in de supermarkt maar leeghalen!

Ben jij iemand die al bewust bezig is met eten, maar toch merk je dat je je niet 100% houd aan jouw verbeterde eetgewoonte en de realiteit leert dat we inderdaad niet altijd even gezond eten als we echt zouden willen…

Er komt iets tussen, je hebt het te druk, de kinderen hollen in het rond, je bent vaak weg, kortom, je hebt er dikwijls gewoon de tijd niet voor. Dat is begrijpelijk.

Daarom heb ik de Organico Turbo Green Juice ontwikkelt. Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Organico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice
On a Mission for Nutrition

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, druivenpit, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel