Juice Recept: Eenvoudig en Mild Groen Sap Recept

Of je nu nieuw bent in het maken van sap of een doorgewinterde professional bent, je zult dol zijn op dit eenvoudige, mild smakende recept.

Groen sap, gemaakt door het sap te halen uit verse groene groenten zoals boerenkool, spinazie, komkommer en selderij, is populair geworden als een manier om uit groenten voedingsstoffen en antioxidanten te halen.

Hoewel het drinken van groen sap niet hetzelfde is als het eten van hele groenten (sap verwijdert het grootste deel van de vezels en kan veel calorieën en suiker bevatten), kan het een belangrijk onderdeel zijn van een gezond eetpatroon, vooral als je weinig tijd hebt.

Probeer waar mogelijk biologisch geteelde producten te gebruiken, maar als het niet beschikbaar is, laat alles dan weken en was het grondig.

Ingrediënten

1 kopje spinazie
2 stengels bleekselderij
1 kopje boerenkool (ongeveer 3 bladeren)
2 kopjes Romaine (ongeveer 3 bladeren)
1 komkommer
1 groene appel
1/2 citroen (of limoen, geschild)

Bereiding

Was de groenten en de appel grondig en droog ze goed af.

Snijd de komkommer, appel en citroen (of limoen) in stukjes die klein genoeg zijn om in je sapcentrifuge te passen.

Verwerk de ingrediënten één voor één in een sapcentrifuge. Grotere bladeren met een stevige stengel, zoals boerenkool en romaine, kunnen langs de stengel worden opgerold voordat ze worden geperst.

Tips

  • Houd de portiegroottes klein. De hoeveelheid sap die je drinkt moet vergelijkbaar zijn met de hoeveelheid hele groenten en fruit die je tijdens een maaltijd zou eten.
  • Gebruik de pulp die in de sapcentrifuge is achtergebleven in soep, muffins of andere recepten, zodat de vezels niet worden weggegooid.
  • Het sap kan tot 24 uur in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard. Hoewel de portiegrootte afhangt per persoon, is dit sap voldoende voor ongeveer 4 tot 6 kleine porties.
  • Gebruik sap niet om hele groenten in jouw eetpatroon te vervangen.

Heb je zelf een fenomenaal lekker en gezond juice recept om te delen met de Alpha Detox leden? Deel je favoriete juice recepten met de Alpha Detox leden in de comments hieronder!

Geen juicer? Geen probleem! Organico Turbo Green juice is een vernuftig variatie van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 verschillende superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen , munt, moringa, groene thee en meer. Het is samengesteld voor drukke vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!


Over Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende? En het beste is, dankzij Organico TURBO Green juice gaat dit sneller, makkelijker en is absoluut HEERLIJK!