Juice Recept: Natuurlijk Zoete Groene Detox

Natuurlijk zoete groen saprecept met appel, spinazie, peterselie en citroen plus kalmerende gember en komkommer. Hoog in ijzer, vitamine C en essentiële mineralen!

In dit sap smaakt spinazie mild en de peterselie vers. Citroen en gember voegen pit toe en de komkommer voegt mineraalrijk water toe. Appels zijn van nature zoet, dus is er geen extra suiker of fruit nodig, met uitzondering van een citroen.

Als je het sap te scherp vindt, overweeg dan om een ​​paar wortels of een extra appel door de sapcentrifuge te duwen. Als je gevoelig bent voor de pittige/ kruidige kwaliteit van gember, voeg dan eerst een kleinere hoeveelheid toe en daarna beetje bij beetje naar smaak.

Voor ongeveer twee porties. Bereidingstijd 10 minuten.

Ingrediënten

2 kopjes verpakte babyspinazieblaadjes
Handvol peterseliebladeren en stengels
1 middelgrote groene appel, schoongemaakt en kern verwijderd
1 grote komkommer (uit de kas of Engels), schoongespoeld
Stuk verse gember van 2,5cm lengte, schoon geschrobd
1 middelgrote citroen

Bereiding

Hak de appel, komkommer en gember in dunne stukjes die klein genoeg zijn om gemakkelijk door de sapcentrifuge te gaan.

Snijd de gele schil van de citroen en laat het grootste deel van het witte merg en citroenvlees. Snijd in plakjes en verwijder alle zaadjes.

Bewaar ongeveer de helft van de citroen. Schakel de sapcentrifuge in en duw alles erdoorheen, afwisselend tussen de greens en de stevigere komkommer, appel en citroen.

Als alles behalve de gereserveerde citroen is geperst, roer je het sap en proef je naar scherpte. Voeg de resterende citroen toe naar smaak. Of als het sap te scherp is, overweeg dan om een ​​paar schoon geboende, ongepelde wortels of nog een appel toe te voegen.

Extra Tip

Vooraf maken: vers groentesap kun je het beste innemen snel na het persen, maar je kunt het eventueel een dag of twee van tevoren maken. Bewaar het in een glazen, luchtdichte container. Als je een koudgeperste sapcentrifuge hebt gebruikt, moet het iets langer meegaan.


Heb je zelf een fenomenaal lekker en gezond juice recept om te delen met de Alpha Detox leden? Deel je favoriete juice recepten met de Alpha Detox leden in de comments hieronder!

Geen juicer? Geen probleem! Organico Turbo Green juice is een vernuftig variatie van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 verschillende superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen , munt, moringa, groene thee en meer. Het is samengesteld voor drukke vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!


Over Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende? En het beste is, dankzij Organico TURBO Green juice gaat dit sneller, makkelijker en is absoluut HEERLIJK!