3 Juice Recepten voor een Betere Stoelgang

Geloof me, obstipatie is niet leuk om over te praten, maar het is ook niet leuk om te hebben. Daarom stap ik hier uit mijn comfortzone en deel ik mijn favoriete truc om constipatie snel en natuurlijk te genezen – zeg hallo tegen het sap!

Sap maken is een snelle en natuurlijke manier om jouw geblokkeerde systeem in een mum van tijd te laten bewegen. Waarom? Omdat er tonnen fruit en groenten zijn die je voorzien van een speciaal klein ingrediënt genaamd vezel. Vezels helpen je aan een regelmatige stoelgang en het maken van sap zorgt voor een deel van de vezels die je nodig hebt.

Natuurlijk zijn er heel veel vezelsupplementen, maar ik zie, waar mogelijk, het liefst natuurlijke producten. Gelukkig is het maken van sap een eenvoudige en natuurlijke manier om de vezels te krijgen die je nodig hebt om je systeem soepel te laten werken.

Er zijn bepaalde soorten groenten en fruit die het beste werk doen als het gaat om het maken van sap voor constipatie

Oorzaken constipatie

Constipatie is een aandoening die iedereen kan treffen, ongeacht leeftijd, geslacht of ras. De meeste mensen hebben één tot drie keer per dag een stoelgang, terwijl anderen er één of twee keer per week een hebben. Als je langer dan drie dagen zonder stoelgang gaat, kan dit een teken zijn dat je een obstipatie hebt. Na deze tijd wordt je ontlasting moeilijker en moeilijker te doorstaan.

Toen ik begon met het onderzoeken van constipatie, was ik verbaasd om te ontdekken dat er eigenlijk nogal wat redenen zijn waarom iemand last heeft van constipatie. Hier is een hele lijst met oorzaken, zoals:

 • Veranderingen in normale voeding of activiteit
 • Darmkanker
 • Eetstoornissen
 • Te veel zuivel consumeren
 • Irritable Bowel Syndrome (IBS)
 • Algemene inactiviteit
 • Gebrek aan vezels
 • Overmatig gebruik van laxeermiddelen
 • Bepaalde medicijnen (verdovende middelen, antidepressiva, ijzeren pillen, enz.)
 • Spanning
 • Hypothyreoïdie

Hoewel bepaalde medische aandoeningen constipatie kunnen veroorzaken, is dit meestal te wijten aan wat we wel of niet eten. Als je reden heb om je zorgen te maken, ga dan zeker naar jouw arts. Het analyseren van jouw dieet is echter een goed begin.

Vezel is een integraal onderdeel van een gezonde spijsvertering en de meeste mensen krijgen gewoon niet genoeg binnen. De meeste experts raden aan om minimaal 25 gram per dag binnen te krijgen.

Vezel is belangrijk omdat het de beste manier is om de stoelgang regelmatig te houden. Het helpt je ontlasting op te bouwen en zorgt ervoor dat afval zich door je darmen beweegt, waardoor obstipatie wordt voorkomen.

Een ding dat vooral belangrijk is om te onthouden, wanneer je vezel of sap eet, is dat je veel water moet drinken. Vezel werkt niet zonder. Je hebt vocht in uw lichaam nodig om het afval mee te nemen of het kan zich opbouwen en constipatie veroorzaken. Dus om te beginnen, als je denkt dat je al voldoende vezels krijgt, zorg er dan voor dat je ook voldoende water krijgt.

Welke invloed heeft sap op vezelinname?

Een veelvoorkomende reden tot bezorgdheid als ik mensen vertel over het maken van sap voor constipatie, is dat ze hebben gehoord dat het sapproces de vezels van het fruit haalt en je zonder kunt. Daarom wil ik snel uitleggen dat er twee soorten vezel-onoplosbare vezels en oplosbare vezels zijn.

Onoplosbare vezels hopen de ontlasting op, helpt de darmen regelmatig te houden, vult je en versnelt de doorgang van voedsel door het spijsverteringskanaal. Dit type vezel wordt meestal door het sapproces verwijderd en blijven er enkele zeer kleine hoeveelheden onoplosbare vezels achter.

Oplosbare vezels nemen water op als een spons en zorgen voor ballaststof die fungeert als een prebioticum ter ondersteuning van een goede bacteriegroei en spijsvertering. Het reguleert ook de suiker, kan het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en vertraagt ​​de doorvoer van voedsel door het spijsverteringskanaal en helpt je op te vullen.

Dit soort vezels is nog steeds aanwezig na het persen en kan het spijsverteringssysteem blijven helpen om naar behoren te functioneren.

Door te persen, krijg je de ingrediënten in de meest voedende vorm.

Wanneer je de onoplosbare vezels verwijdert en het vloeibare deel van het fruit en de groenten overhoudt, kun je de vitaminen, mineralen en andere belangrijke fytonutriënten in het spijsverteringskanaal gemakkelijker assimileren en opnemen.

Onoplosbare vezels vertragen eigenlijk de opname van veel micronutriënten. Dus door dat soort vezels te verwijderen, helpt je jouw lichaam om voedingsstoffen sneller te absorberen.

Tenzij je een volwaardig sapje schoonmaakt, hoef je je geen zorgen te maken dat je stoelgang vastloopt. Je lichaam doorspoelen met al deze voedingsstoffen en water zou je eigenlijk moeten helpen meer te “bewegen”. Fecaliën bestaan in werkelijkheid voor 75% uit water, dus zorg ervoor dat je tijdens het proces voldoende water binnenkrijgt.

De beste vruchten en groenten om te ontgiften bij constipatie

Bij het kiezen van de beste vruchten en groenten voor obstipatie zoek je de opties met veel vezels en weinig suiker. De volgende zijn enkele van mijn topkeuzes.

 1. Appels
 2. Kiwi
 3. Sinaasappelen
 4. Spinazie
 5. Bietjes

Een “bietest” doen kan je helpen erachter te komen of je binnen het gewenste bereik van 12-24 uur elimineert.

Hoe doe je een bietentest? Je eet eenvoudig wat bieten en wacht dan … om te poepen. Als je een vurige rode stoelgang ziet in 24 uur of minder, dan verteer je dingen prima. Als het meer dan 24 uur duurt voordat de rode stoelgang verschijnt, heb je een “langzame transittijd” die kan worden verholpen door de vezelinname te verhogen.

Ik raad absoluut aan om je vezelinname langzaam te verhogen als je lichaam er niet aan gewend is. Natuurlijk moet je ook veel water drinken!

De 3 beste saprecepten voor constipatie

Zoals vermeld, zorg je er dus voor dat je voldoende water drinkt bij het juicen om jouw darmen en de vezels die je ontvangt naar behoren te laten werken. Geniet ervan!

Recept # 1: bieten constipatie

Ingrediënten
3 middelgrote bieten
2 groene appels
2 wortels
1 kop spinazie
1 theelepel chia of lijnzaad

Recept # 2: Apple Kiwi Relief Punch

Ingrediënten
3 geschilde kiwi’s
2 groene appels
1 kop spinazie
½ citroen geschild

Recept # 3: Green Citrus Stoelgang Booster

Ingrediënten
2 sinaasappels, geschild
2 groene appels
2 handenvol spinazie


Heb je zelf een fenomenaal lekker en gezond juice recept om te delen met de Alpha Detox leden? Deel je favoriete juice recepten met de Alpha Detox leden in de comments hieronder!

Geen juicer? Geen probleem! Organico Turbo Green juice is een vernuftig variatie van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 verschillende superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen , munt, moringa, groene thee en meer. Het is samengesteld voor drukke vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!


Over Katja Callens

Na haar eigen ervaring van totale transformatie, heeft Katja Callens haar leven toegewijd om honderdduizenden anderen te helpen met een optimale gezondheid te bereiken, dmv. verbeterende eetgewoonten, en het juicen van groeten en superfoods. Ben jij de volgende? En het beste is, dankzij Organico TURBO Green juice gaat dit sneller, makkelijker en is absoluut HEERLIJK!